Institut Ramon LLull

Jaume Plensa exposa en el 40è aniversari del Yorkshire Sculpture Park del Regne Unit

Arts.  Yorkshire, 26/05/2017

El Yorkshire Sculpture Park (YSP), un parc d’escultures a l’aire lliure a Wakefield, al nord d’Anglaterra, dona la benvinguda a una nova escultura de ferro de set metres d'altura de l’escultor català Jaume Plensa. L’obra forma part de les celebracions del 40è aniversari del parc, que va establir-se el 1977. 




L'escultor català Jaume Plensa exposa, juntament amb altres artistes de renom internacional, per al 40è aniversari del Yorkshire Sculpture Park. 'Wilsis', l’escultura que ha estat escollida, forma part d'un desplegament de nous treballs a l'aire lliure per part de reconeguts artistes internacionals com a part de les celebracions. Aquest també inclourà Circle of Animals / Zodiac Heads (2010) d'Ai Weiwei i Black and Blue: Invisible Men and the Masque of Blackness (2016) de Zak Ove, entre d’altres.

L’obra de l'escultor català, amb vistes als llacs històrics del YSP, pertany a una sèrie d’escultures de caps que representen a joves de tot el món, amb els ulls tancats en un estat de somni i contemplació. En aquest cas, la dona sembla estar pensant en alguna cosa més enllà del present i de l'immediat, amb una aura de joventut que suggereix esperança i potencial. Wilsis també és una exploració de la perspectiva a través de l'aplanament de la forma. Així, l’escultura sembla realista vista des del davant, però des del costat és lleugerament aplanada.                                            

Plensa va presentar la seva primera exposició al Yorkshire Sculpture Park el 2011, la qual també va ser la seva primera gran exhibició al Regne Unit. Després de l’èxit que va tenir la seva obra, tornarà a exposar als jardins del conegut parc, que el 2015 va batre el rècord de 400 mil visitors. L'11 de novembre de 2017, l'escultor presentarà Wilsis amb una xerrada.

Jaume Plensa (Barcelona, 1955) és un dels artistes catalans més internacionals, amb més de 30 obres repartides per ciutats com Chicago, Nova York, Dubai, Londres, Liverpool, Tòquio o Toronto. Interessat no només en les arts visuals sinó també en literatura, psicologia, biologia, llengües i història, Plensa crea una obra que unifica les individualitats a través de l’espiritualitat, i que actua sempre com a mirall de la condició humana. En fer aquests retrats en una escala tan monumental, l’escultor busca transformar l'ordinari en una cosa extraordinària. Aquest tractament s'extreu de la seva creença que tots els éssers humans tenen el potencial de ser notables, independentment del seu origen o condició.

Plensa ja va exposar al Yorkshire Sculpture Park el 2011, assolint un gran èxit en la que va ser la seva primera gran exhibició al Regne Unit.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"