Institut Ramon LLull

Roger Bernat presenta l’espectacle ‘Numax-Fagor-Plus’ a Friburg

Escèniques.  Friburg, 21/05/2017

Roger Bernat desenvolupa a Numax-Fagor-Plus una obra que qüestiona la responsabilització de l’individu tant en la societat com en l’art. A partir del tancament, l’any 2013, de la cooperativa Fagor, un dels pilars de la indústria basca, Bernat traça un paral·lelisme amb el documental de Joaquim Jordà Numax presenta... (1980), que retrata la temptativa autogestionària d’un grup de treballadors per salvar la fàbrica d’electrodomèstics Numax. La peça es presentarà, dins l’Internationales Bürgerbühnenfestival ,al Theater Freiburg, al sud-oest d’Alemanya, els dies 20 i 21 de maig.




L’any 1979, davant la derrota d’una experiència d’autogestió per salvar la seva empresa, els obrers de la fàbrica d’electrodomèstics Numax encarreguen a Joaquim Jordà filmar una pel·lícula on reprodueixen la seva temptativa autogestionària. És el famós documental Numax presenta…

El 2013 la cooperativa Fagor, un dels pilars de la indústria basca i europea, tanca deixant al carrer 1.800 treballadors. Roger Bernat els convida llavors a reconstruir les assemblees de Numax, com qui fa una reconstitució històrica d’una batalla com la de Waterloo o la de l’Ebre.

Roger Bernat (Barcelona, 1968) es va començar a interessar pel teatre des de la seva formació en el camp de l’arquitectura. Va estudiar Direcció i Dramatúrgia a l’Institut del Teatre de Barcelona, on es va graduar amb el Premi Extraordinari l’any 1996. Ha creat i dirigit, entre d’altres, projectes teatrals com 10.000 Kg (Premi Especial de la Crítica 96/97); Confort Domèstic (Premi de la Crítica al Text Dramàtic 97/98), ÀlbumTrilogia 70Bones Intencions, el cicle Bona GentLA LA LA LA LA, Amnèsia de Fuga o Tot és perfecte.

 

‘Numax-Fagor-plus’ / Roger Bernat

20 - 21 de maig         

Theater Freiburg

Alemanya

L’espectacle Numax-Fagor-Plus s’ha realitzat en col·laboració amb extreballadors de les fàbriques d’electrodomèstics Numax i Fagor

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"