Institut Ramon LLull

L’escriptor Andreu Martin, convidat a la Comédie du Livre de Montpeller

Literatura.  Montpeller, 21/05/2017

En la seva 32a edició, la fira Comédie du Livre vol ensenyar la diversitat de literatures del Mediterrani: vint autors de països mediterranis i vuit escriptors grecs –dins un focus especial dedicat a la literatura grega- es reuniran a Montpeller del 19 al 21 de maig per participar en un ampli i variat programa d’actes literaris. El novel·lista i guionista de còmics Andreu Martín és el convidat català a la fira.




La Comédie du Livre té lloc al cor de la ciutat de Montpeller -a l’esplanada de Charles de Gaulle, al centre de cultura contemporània La Panacée i a l’Espace Dominique Bagouet- i consisteix en un ampli programa d’esdeveniments literaris com tertúlies, taules rodones, tallers o trobades amb autors. Martín protagonitzarà una trobada amb els seus lectors moderada pel llibreter Jérôme Dejean, i que tindrà lloc al Château des Évêques el 19 de maig. També dedicarà exemplars de la seva obra a la llibreria Le Grain des Mots, a l’espai Pôle 2 – Littératures invitées, els dies 19 i 20 de maig.

Andreu Martín (Barcelona, 1949) va estudiar Psicologia a la Universitat de Barcelona. Entre 1971 i 1979 va treballar com a guionista de còmic per a la desapareguda editorial Bruguera, i va col·laborar en revistes com Destino, Cambio 16, Tiempo, El jueves, Gimlet, Comix Internacional, Metropol o Cimoc. L’any 1979 publica la seva primera novel·la, Aprende y calla, que inicia una prolífica trajectòria en el gènere de la novel·la negra.  Entre les obres policíaques, destaquen Pròtesis, L’home de la navalla, i Si és no és.

En el camp de la literatura juvenil, Andreu Martín ha escrit, juntament amb el seu amic Jaume Ribera, la saga del detectiu Flanagan, que compta amb una dotzena de volums. A més, també és autor de guions de cine i televisió, així com d’obres de teatre. Les seves novel·les han estat traduïdes a l’alemany, el francès, l’italità, el portuguès, el basc i l’holandès.

El conjunt de la seva obra de gènere ha estat reconegut amb el Premi Nacional de literatura infantil i juvenil de les Lletres Espanyoles (1989), el Premi del Col·legi de Detectius Privats de Catalunya (2001), el Memorial Jaume Fuster (2003) i el Premi Pepe Carvalho (2011).

La Comédie du Livre de Montpeller celebra la seva 32a edició els dies 19, 20 i 21 de maig

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"