Institut Ramon LLull

L’artista Lluís Lleó col·loca cinc grans pintures sobre pedra a Park Avenue de Nova York

Arts.  Nova York, 05/05/2017

De la mà de NYC Parks’ Art i The Fund for Park Avenue, l’artista Lluís Lleó (Barcelona, 1961) col·loca a la via pública de Nova York cinc grans blocs de pedra pintats procedents de l’Empordà, en homenatge a la tradició del fresc del Romànic català. La instal·lació, que pren per nom ‘Morpho’s Nest in The Cadmium House’, es pot veure a l’avinguda Park Avenue de Nova York, a l’altura dels carrers 52 i 56, de l’1 de maig al 31 de juliol de 2017.




‘Morpho’s Nest in The Cadmium House’ són cinc blocs de pedra sorrenca procedents de l’Empordà, a la vora del Mediterrani. Tallats en forma de grans quadres, estan pintats a l’anvers i el revers. Sobre pedestal, fan gairebé quatre metres d’alçada, i estan col·locats entre els carrers 52 i 56. El títol de la instal·lació ‘esculto-pictòrica’ fa referència a la papallona ‘Morpho’, de la qual hi ha fins a 48 varietats i destaca per la seva bellesa i la seva fragilitat.

Amb la instal·lació 'esculto-pictòrica' ‘Morpho’s Nest in The Cadmium House’, el pintor Lluís Lleó (Barcelona, 1961) vol retre homenatge a la tradició del fresc del Romànic català, que va sorgir set segles enrere, així com al viatge que ell va realitzar, fa vint anys, de Barcelona a Nova York. Artistes com Jean Dubuffet, Robert Indiana i Niki de Saint Phalle han exposat amb anterioritat les seves escultures en el mateix emplaçament. Ara, amb Lleó, és la primera vegada que s’hi exposen pintures.

Les exposicions a Park Avenue es presenten sota l’auspici de The Sculpture Committee de The Fund for Park Avenue i NYC Parks’ Art, dins el programa destinat a Parcs. NYC Parks mostra art públic des de 1967. Aquesta gran obra és el resultat de la col·laboració entre el pintor i NYC Parks, The Fund for Park Avenue, la Galeria Marc Domènech, l’Institut Cervantes, l’Institut Ramon Llull, Banc Sabadell, Indus i The Hue.

La instal·lació ‘Morpho’s Nest in The Cadmium House’ es pot veure a Park Avenue, a l’altura dels carrers 52 i 56, de Nova York, de l’1 de maig al 31 de juliol de 2017. De forma paral·lela, una exposició a l’Instituto Cervantes de Nova York (211 E 49th St) reuneix, del 5 al 9 de maig, els dibuixos preparatoris i altres peces del projecte, així com algunes teles.

El pintor Lluís Lleó (Barcelona, 1961) ret homenatge a la tradició del fresc del Romànic català amb la instal·lació esculto-pictòrica ‘Morpho’s Nest in The Cadmium House’

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"