Institut Ramon LLull

Jordi Savall recupera ‘Alcione’, de Marin Marais, a l’Opéra Comique de París

Música.  París, 07/05/2017

El reconegut gambista i director d’orquestra Jordi Savall (Igualada, 1941) es posarà al capdavant de Le Concert des Nations per dirigir la interpretació musical de l’òpera Alcione, que es podrà veure al Théâtre national de l’Opéra Comique de París entre el 26 d’abril i el 7 de maig. Basada en el mite grec de Ceix i Alcíone tal com el narra Ovidi a les seves Metamorfosis, Alcione és una òpera en cinc actes del compositor francès Marin Marais, i es va estrenar a París l’any 1706.




‘Alcione’

Els homes creuen ser les titelles dels déus, però són sobretot víctimes de les passions terrenals de la gelosia i la luxúria. És així com el pacífic rei de Trachines, Ceix, desencadena un fatal procés en intentar casar-se amb Alcione, la filla del déu dels vents. Els poders ocults no escatimaran cap desgràcia a la parella d’enamorats: destrucció del palau, aparició dels Inferns, tempestes, naufragi...

‘Alcione’ és una òpera en cinc actes i un pròleg del compositor francès Marin Marais (París, 1656-1728), i amb llibret d’Antoine Houdar de la Motte. Basada en el mite grec de Ceix i Alcíone tal com el narra Ovidi a les seves Metamorfosis, es va estrenar el 18 de febrer de 1706 per l’Académie Royale de Musique al Palais-Royal de París

Jordi Savall (Igualada, 1941) és un dels músics catalans amb més projecció internacional i una de les personalitats més significades de la nostra cultura. La seva obra engloba múltiples vessants: és intèrpret de viola de gamba, pioner en la recuperació de patrimoni musical, director d’orquestres de gran prestigi i promotor de cicles, festivals i del seu propi segell discogràfic. L’any 2014 va rebre la Medalla d’Or de la Generalitat de Catalunya en reconeixement a la seva contribució a la cultura catalana.

Jordi Savall dirigirà set interpretacions de l’òpera entre el 26 d’abril i el 7 de maig

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"