Institut Ramon LLull

L’escriptora i traductora Marie Costa, convidada al Festival Métropolis Bleu de Montréal

Literatura.  Mont-real, 24/04/2017

El Festival Métropolis Bleu de Montréal, que se celebra del 24 al 30 d’abril a Mont-real, Canadà, ha convidat la traductora, periodista i escriptora Marie Costa perquè participi a tres actes literaris com a representant catalana. El festival proposa una programació excepcional amb més de 250 esdeveniments literaris entre col·loquis, lectures, exposicions, tallers d’escriptura i programes infantils.




Marie Costa participarà a tres esdeveniments literaris: una taula rodona sobre les variants dialectals de l’espanyol que se celebrarà el 28 d’abril sota el títol El español, sí, ¿pero cuál?; una lectura bilingüe, el dia 29, de fragments sobre el seu darrer estudi de Pau Casals; i la taula rodona Écrire, créer dans les temps troublés, programada pel 30 d’abril, i on també hi participaran el novel·lista italià Marcello Foism i la novel·lista francesa Catherine Hermary-Vieille.

Marie Costa és coautora de Pau Casals, une vie, une oeuvre au service de la paix. Publicat recentment per l’editorial francesa Balzac Editeur, el llibre és un pas més en la comprensió de la carrera política i artística del músic, una de les figures més universals de la cultura catalana. Aquesta serà la segona vegada que Balzac Editeur promou la presència catalana al festival, que fa uns anys també va convidar l’escriptor Joan-Lluís Lluís amb motiu de la publicació en francès de la novel·la Vagons robats.

El Festival Métropolis Bleu de Montréal està organitzat, des del 1999, per la Fondation Blue Metropolis, organització sense ànim de lucre que té com a missió dur a gent de diferents llengües i cultures el plaer de la lectura i l’escriptura, permetent així l’eclosió de la creativitat i de la comprensió intercultural. A banda del festival, la fundació ofereix, durant tot l’any, una sèrie de programes educatius i socials tant presencials com en línia.

L’edició d’enguany ha convocat més de 200 autors, traductors, músics, periodistes i editors del món sencer per 6 dies d’activitats literàries en diverses llengües, i particularment en francès i anglès.

Marie Costa és coautora de Pau Casals, une vie, une oeuvre au service de la paix, publicat recentment per l’editorial francesa Balzac Editeur

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"