Institut Ramon LLull

Maria Cabrera protagonitza una vetllada poètica a Nova York

Literatura.  Nova York, 19/04/2017

Amb el seu tercer poemari, ‘La ciutat cansada’, la poeta i filòloga Maria Cabrera (Girona, 1983) va ser guardonada amb el 58è Premi Carles Riba, un dels reconeixements més prestigiosos de les lletres catalanes. El pròxim 19 d’abril, debutarà als Estats Units dins una lectura poètica que tindrà lloc al centre El Born de Nova York, i on també participaran la traductora Mary Ann Newman i l’escriptor Adrian Nathan West. L’acte està organitzat per la revista Words Without Borders en ocasió de la publicació, aquest mes d’abril, del monogràfic sobre literatura catalana ‘You Will Not Be Born Again: Catalan Literature Now’.




Maria Cabrera protagonitzarà una lectura de la seva obra poètica al costat de la traductora Mary Ann Newman, i l’acte continuarà amb un debat sobre literatura i traducció moderat per l’escriptor Adrian Nathan West.

La vetllada ha estat impulsada per la revista Word Without Borders, que aquest mes d’abril publica un monogràfic sobre literatura catalana, ‘You Will Not Be Born Again: Catalan Literature Now’. La revista reuneix textos de set escriptors catalans –entre ells, la mateixa Cabrera- perquè donin la seva visió sobre les transformacions que Barcelona i Catalunya han viscut els darrers temps. Els autors seleccionats –quatre dels quals es poden llegir per primera vegada en anglès- són Pep Puig, Najat El Hachmi, Borja Bagunyà, Mercè Ibarz, Marta Rojals, Francesc Garriga i Maria Cabrera, i Jordi Nopca com a editor convidat. 

Amb la col·laboració de Words Without Borders, Farragut Fund for Catalan Culture in the US, Catalan Institute of America i Institut Ramon Llull. Més informació aquí.

Maria Cabrera i Callís (Girona, 1983) és poeta, correctora lingüística i professora de la Universitat de Barcelona. Llicenciada en Filologia catalana, actualment prepara la tesi doctoral ‘Contactes consonàntics en alguerès. Descripció i anàlisi sincròniques’.

Ha publicat els poemaris Jonàs (Editorial Galerada, 2004), La matinada clara (Edicions a Petició, 2010) i La ciutat cansada (Proa, 2017), que ha estat guardonat amb el premi Carles Riba 2016.

‘La ciutat cansada’ és, en paraules de Maria Cabrera, el relat poètic d’un esgotament

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"