Institut Ramon LLull

Les ‘Constel·lacions’ de Miró i Calder, de costat a Nova York

Arts.  Nova York, 20/04/2017

La Pace Gallery i Acquavella Galleries presenten a Nova York la doble exposició Calder/Miró: Constellations, que ensenya, en diàleg, les sèries dels dos artistes que es van passar a conèixer sota el nom de Constel·lacions. Les exposicions, diferenciades però complementàries, il·luminen les sorprenents afinitats entre els dos artistes, que en el moment de crear la seva obra, durant la Segona Guerra Mundial, estaven separats per l’Atlàntic i no tenien possibilitat de comunicar-se.




Calder/Miró: Constellations’ presenta un conjunt de 60 escultures, pintures i obres sobre paper, en diàleg les unes amb les altres, per posar en relleu les diverses preocupacions formals, socials i polítiques que van impregnar les dues sèries –cap de les quals, en realitat, batejada pels propis artistes amb el nom de Constel·lacions.

En conjunt, les exposicions proporcionen una visió única de com el clima auster de la guerra va inspirar els dos artistes per produir obres icòniques. Amics de tota la vida, Calder i Miró es van conèixer a París l’any 1928 i van ser peces fixes de l’escena artística del barri de Montparnasse, que tenia el llegendari restaurant La Coupole com a centre. L’esclat de la guerra va aïllar Calder als Estats Units i Miró a Europa, interrompent així el contacte regular entre els dos artistes.

Malgrat això, els dos van crear les seves respectives sèries Constel·lacions en paral·lel, que donen testimoni de la determinació dels artistes per desafiar la influència externa i preservar la seva llibertat creativa. Separades de la devastació generalitzada del seu temps, les Constel·lacions són un testament sobre la manifestació de l’autonomia d’un artista.

 

Calder / Miró: Constellations

20 d’abril – 26 de maig

Acquavella Gallery

18 East 79th St, Nova York

Amb les seves harmonies de formes i colors, les sèries Constellations representen un univers privat que s’allunya de l’agitació i el terror de la guerra

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"