Institut Ramon LLull

‘Les amigues de l’Àgata’ continua el seu recorregut internacional al festival L.A. OLA de Los Angeles

Cinema.  Los Angeles , 18/05/2017

Les amigues de l’Àgata’ ha estat escollida per participar a la mostra de cinema L.A. OLA - Spanish Contemporary Cinema Showcase, que se celebra entre el 18 i el 21 de maig a Los Angeles, als Estats Units, amb l’objectiu de donar a conèixer el millor cinema contemporani espanyol i català. Dirigida per Laia Alabart, Marta Verheyen, Alba Cros i Laura Rius com a treball de final de carrera, ‘Les amigues de l’Àgata’ està vivint un intens recorregut a festivals tan nacionals com internacionals.




El festival L.A. OLA celebra enguany la seva tercera edició amb l’objectiu de donar a conèixer el millor cinema contemporani espanyol i català. Los Angeles és actualment l’epicentre del cinema independent americà i una dels principals capitals mundials de la indústria, per la qual cosa la projecció de ‘Les Amigues de l’Àgata’ al festival és una excel·lent oportunitat per donar un nou impuls en la difusió internacional de la pel·lícula. A més, el festival també celebrarà una extensió a Nova York entre el 2 i el 4 de juny, al prestigiós Anthology Film Archives de la ciutat.

A més, el fet de que tingui lloc una extensió del festival a la ciutat de Nova York,  on l’IRL té presència a través d’una de les seves oficines, comporta una via de difusió per l’audiovisual català a territori americà. Aquesta extensió tindrà lloc entre el 2 i 4 de juny de 2017 al prestigiós Anthology Film Archives de la ciutat.

Les amigues de l’Àgata’ és el treball de final de carrera de Laia Alabart, Marta Verheyen, Alba Cros i Laura Rius, estudiants de Comunicació de la Universitat Pompeu Fabra, i la seva òpera prima.

La pel·lícula és el retrat d’un grup de noies de vint anys realitzat a través de la mirada de l’Àgata durant el seu primer any de carrera. Des de la seva vida a Barcelona fins a un viatge a la Costa Brava, durant el qual sentirà̀ com es transforma el seu món en comú́ amb les amigues de la infància: la Carla, l’Ari i la Mar.

La pel·lícula ja ha tingut un intens recorregut a festivals  tan nacionals com internacionals, guanyant diversos reconeixements com la menció especial del jurat al festival Rec de Tarragona.

Los Angeles és actualment l’epicentre del cinema independent americà i una dels principals capitals mundials de la indústria

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"