Institut Ramon LLull

El fotògraf Jorge Ribalta, a la Universitat de Nova York

Arts.  Nova York, 30/03/2017

El fotògraf, comissari d’exposicions i crític d’art Jorge Ribalta (Barcelona, 1963) visitarà la Universitat de Nova York el 30 de març per oferir-hi la conferència Not Yet. On the Reinvention of Documentary and the Critique of Modernism. Ribalta parteix d’una exposició de títol homònim del Museo Reina Sofía per tractar sobre les pràctiques documentals en l’art contemporani.




‘Not Yet. On the Reinvention of Documentary and the Critique of Modernism’ pren com a punt de partida el redescubriment de l’experiència de la fotografia obrera de les dècades de 1920 i 1930, en el context social i intel·lectual posterior a 1968, marcat per les noves lluites urbanes.

L’exposició planteja un recorregut temàtic i d’acord amb àrees històrico-conceptuals concretes, a fi de visibilitzar una comprensió complexa de la temporalitat històrica. Juntament amb la fotografia i les seves formes impreses de circulació –revistes, llibres, cartells-, també inclou pel·lícules i produccions audiovisuals. Com en l’època del seu sorgiment històric en el període d’entreguerres, en la pràctica documental, la fotografia, el cinema i els mitjans audiovisuals sempre s’han desenvolupat en paral·lel.

Jorge Ribalta (Barcelona, 1963) és fotògraf, comissari d’exposicions i crític d’art. Ha treballat com a curador al Centre d’Art Santa Mònica, al Museu Nacional d’Art de Catalunya i més recentment ha comissariat els projectes ‘Joan Colom. Fotografías de Barcelona, 1958-1964’ i ‘Jo Spence. Més enllà de la imatge perfecta. Fotografia, subjectivitat, antagonisme’.

Entre les seves publicacions més recents es troben Habitaciones (Breogán, 2000), Efecto real: Debates posmodernos sobre fotografía (Gustavo Gili, 2004) i Historias de la fotografía española. Escritos 1977-2004 (Jorge Ribalta, 2009). Ha estat cap del Departament d’Activitats Culturals del MACBA.

Adjuntem el cartell de la conferència.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"