Institut Ramon LLull

Pau Alabajos recupera a Nàpols els cantautors de la Nova Cançó

Música.  Nàpols, 27/03/2017

El cantautor valencià Pau Alabajos (Torrent, 1982) visitarà el 27 de març la Università degli Studi Suor Orsola Benincasa de Nàpols, Itàlia, per oferir-hi el taller ‘L’herència de la Nova Cançó’, que uneix conferència i concert per explicar la importància que van tenir els cantautors durant el període que va des dels últims 25 anys de la dictadura de Franco fins al final de la transició democràtica.




El taller reflexiona al voltant de diversos aspectes polítics, històrics i socials de la història recent d’Espanya, com ara la militància antifeixista dels artistes i treballadors de la cultura, la censura franquista i els recursos literaris per driblar-la, la relació entre la poesia i la Cançó, el tractament institucional de la memòria històrica o el paper fiscalitzador dels cantautors en l’actualitat.

Com a fil vertebrador del seu discurs, Alabajos interpretarà algunes de les cançons catalanes més conegudes del darrer període del franquisme i de la Transició, i que es van erigir com a símbols de protesta artística contra la censura –entre d’altres, Al vent, L’estaca, o Què volen aquesta gent.

Pau Alabajos (Torrent, 1982) és un cantautor valencià que porta en actiu des de 2003. L’any 2016 surt a la llum L’amor i la ferocitat (Bureo Músiques, 2016), el seu sisè treball discogràfic, un àlbum enregistrat a Nashville (Tennessee) amb el productor nordamericà Brad Jones que marca un abans i un després a la seva discografia.

Adjuntem el cartell de l’acte.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"