Institut Ramon LLull

Professors universitaris de català de l'Europa Central i Oriental participen en un curs de formació a Brno

Llengua.  Brno, 24/03/2017

La Universitat Masaryk de Brno, a la República Txeca, acull els dies 24 i 25 de març el curs ‘L’ensenyament del català a les universitats de l’Europa Central i Oriental: estudis, metodologies i bones pràctiques’, que proposa un espai de trobada i d’intercanvi d’experiències entre diversos professors d’universitats europees amb el propòsit de perfeccionar la docència del català a l’exterior. 




‘L’ensenyament del català a les universitats de l’Europa Central i Oriental: estudis, metodologies i bones pràctiques’ vol ser un punt de trobada i d’intercanvi d’experiències de professionals de l’ensenyament de la llengua catalana en què es puguin compartir propostes per introduir a l’aula. S’hi trobaran una desena de professors d’universitats de l’Europa Central i Oriental, com la Universitat de Breslau (Polònia), la Universitat Masaryk de Brno i la Universitat Carolina de Praga (República Txeca), la Universitat de Belgrad (Sèrbia), la Universitat de Zadar (Croàcia), la Universitat Estatal de Moscou i la Universitat Estatal de Sant Petersburg (Rússia).

El curs s’emmarca dins el programa de formació continuada de l’Institut Ramon Llull per al professorat de fora del domini lingüístic del català en col·laboració amb universitats i altres institucions de l’exterior. El col·loqui tindrà lloc a la Facultat de Lletres de la Universitat Masaryk de Brno, i s’articula en ponències, comunicacions i sessions de treball conjuntes entre el professorat assistent.

La inauguració comptarà amb la participació de Tomaš Pospišil, vicedegà de Relacions Internacionals de la Universitat Masaryk de Brno; Daniel Vazquez, vicedirector del Departament de Llengues i Literatures Romaniques de la Universitat Masaryk de Brno; i Josep-Anton Fernàndez, cap de l’Àrea de Llengua i Universitats de l’Institut Ramon Llull.

Les jornades de formació són al mateix temps un reflex i una resposta a l’interès que genera el català més enllà de la seva àrea d’influència. La mateixa Universitat Masaryk de Brno va inaugurar l’any passat el primer Grau universitari en Llengua i Literatura Catalana a la República Txeca, que va gaudir d’una rebuda immillorable, omplint totes les places ofertes.

Per a més informació, consulteu el programa adjunt.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"