Institut Ramon LLull

El MoMa PS1 presenta el llibre ‘El Internacional. New York’s Archaeological Sandwich’

Cultura.  Nova York, 19/03/2017

El Internacional va ser el primer restaurant en introduir les tapes als Estats Units. Concebut per l’artista Antoni Miralda i la xef Montse Guillén, ràpidament es va convertir en un dels símbols de l’escena artística de la Nova York dels anys 80. El llibre ‘El Internacional (1984-1986). New York’s Archaeological Sandwich’, publicat per Dilecta/Foodcultura, ret homenatge a l’històric projecte artístic i gastronòmic a través del record d’algunes de les persones que hi van contribuir. Es presentarà al MoMa PS1 el pròxim 19 de març, en un acte que comptarà amb la participació del mateix Miralda i que recuperarà algunes de les icòniques tapes del restaurant.




El Internacional va ser el primer restaurant que va donar a conèixer les tapes als Estats Units. Les tapes reproduïen l’essència del Mediterrani i de Catalunya, i molt especialment de Barcelona, filtrada sota el món personal de Miralda i de Montse Guillén.El restaurant, situat al barri de TriBeCa de Nova York, es va convertir en un dels eixos de la creació artística de la ciutat entre els anys 1984 i 1986, gràcies a la combinació del ritual social del menjar amb l’art de la performance.

El projecte va ser testimoni de la crònica sociocultural de la vida a TriBeCa, una zona industrial que a principis dels anys 80 va començar a rebre la comunitat artística de la ciutat. Entre els seus clients, El Internacional va acollir personalitats com Andy Warhol, Sara Montiel, Pina Bausch, Robert De Niro, David Byrne, Umberto Eco, John Kennedy o David Lynch.

El Internacional va ser testimoni privilegiat de la vida artística i cultural de la Nova York dels anys 80

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"