Institut Ramon LLull

La ballarina Aina Alegre explora el fanatisme físic dins el Festival Artdanthé de Vanves

Escèniques.  Vanves, 18/03/2017

El projecte coreogràfic No se trata de un desnudo mitológico explora la noció del fanatisme físic inspirant-se en cossos de gimnastes, atletes i majorets. Aina Alegre (Vilafranca del Penedès, 1986) posa en escena un circ del cos a partir d’un treball sobre la contorsió, la contracció muscular, la potència física i el registre expressiu. Representarà l’obra al Théâtre de Vanves, al nord de França, el 18 de maig, dins el Festival Artdanthé.




’No se trata de un desnudo mitológico’ s’inicia com una demostració gimnàstica que va basculant cap a la posada en escena d’un circ del cos. Es tracta d’una vitrina de figures, postures reapropiades a partir d’un treball de la potència física: la contracció muscular, la contorsió i el registre expressiu. És una successió d’estats físics, una submissió als propis excessos on paradoxalment es manifesta l’encarnació d’una força de resistència. 

Arrel de la creació d’una performance anomenada La Maja desnuda dice, Aina Alegre va anar estirant el fil d’aquella proposta fins arribar a la peça coreogràfica No se trata de un desnudo mitológico, presentada al Point Épéhmère de París, a l’Antic Teatre i al Festival Escena Contemporània del Poble Nou de Barcelona i als Plateaux de París. 

Aina Alegre (Vilafranca del Penedès, 1986) és intèrpret i coreògrafa. Paral·lelament als estudis de Sociologia a la Universitat de Barcelona, va seguir una formació multidisciplinar en teatre, dansa i cant. L’any 2007 va ingressar a l’escola CNDC (Centre National de Danse Contemporaine d’Angers), a França, on resideix. Des del 2009 col·labora com a intèrpret a diferents creacions, com a ballarina i actriu de teatre i cinema. També és autora de diverses coreografies.

Aina Alegret entén la coreografia com un espai de fricció per reinventar el cos i la dansa a través de la intersecció de múltiples disciplines artístiques

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"