Institut Ramon LLull

Les Universitats de Cardiff i Bristol projecten ‘Pa negre’ i conviden el traductor Peter Bush

Cultura.  Bristol i Cardiff, 14/03/2017

La Universitat de Cardiff i la Universitat de Bristol presenten els dies 14 i 16 de març, respectivament, la projecció de ‘Pa negre’, la pel·lícula d’Agustí Villaronga inspirada en la novel·la homònima d’Emili Teixidor, i que es va estrenar l’any 2011 amb gran èxit de crítica i públic. Les dues universitats també han programat una conferència de Peter Bush, traductor de l’obra a l’anglès, la setmana següent a la projecció del film.




La pel·lícula ‘Pa negre’ va ser la candidata espanyola a Millor pel·lícula en llengua estrangera als premis Oscar l’any 2011. El film es basa en la novel·la que Emili Teixidor va publicar el 2003, i que es va convertir en una de les obres més lloades de la seva bibliografia.

La novel·la recrea l’ambient rural de la Catalunya de postguerra a través de la història de l’Andreu, un adolescent de la Plana de Vic que viu amb els seus oncles en una masia, mentre la mare treballa en una fàbrica i el seu pare és empresonat per republicà. El temps que l’Andreu passarà a la masia serà el de l’entrada al món dels adults, marcada pel desvetllament de la consciència moral i de la sexualitat.

L’editorial canadenca Biblioasis International Translation Seriets (BITS) va publicar ‘Pa negre’ en anglès el juliol del 2016, amb traducció de Peter Bush, responsable també de les versions angleses d’alguns dels clàssics més destacats de la nostra literatura, com El quadern gris o Incerta glòria. Peter Bush oferirà una conferència sobre la novel·la a Cardiff i Bristol la setmana posterior a la projecció del film, en un acte emmarcat dins el programa d’estudis de català de les dues universitats.

 

Projecció de la pel·lícula ‘Pa negre’
14 de març - Cardiff University
16 de març - University of Bristol

Conferència del traductor Peter Bush
21 de març - Cardiff University
22 de març - University of Bristol

‘Pa negre’, dirigida per Agustí Villaronga, va obtenir tretze premis Gaudí i nou premis Goya

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"