Institut Ramon LLull

La performer Sonia Gómez estrena el solo ‘Ballerina’ al Regne Unit

Escèniques.  Londres, 16/03/2017

Ballerina’ explora de manera personal, simple i minimalista com fer un espectacle amb un únic intèrpret, prescindint d’equip, escenografia o disseny de llums per tal de donar el màxim protagonisme al moviment. La ballarina i performer Sonia Gómez estrenarà la peça al Regne Unit el pròxim 16 de març en una única representació als Toynbee Studios de Londres. La mateixa setmana, del 13 al 17 de març, Gómez dirigirà una Performance Lab on dotze artistes convidats crearan les seves pròpies versions de l’obra.




‘Ballerina’ és un recorregut detallat per la construcció, la interpretació i la representació d’un espectacle en proximitat amb el públic. El solo revisa conceptes bàsics com els rols i la relació entre l’audiència i l’intèrpret, alhora que planteja noves maneres de producció i redescobreix la pràctica creativa des del cos. L’espectacle té una posada en escena mínima perquè la intèrpret aparegui de la forma més natural i directa possible: d’aquesta manera, el moviment n’és el protagonista absolut i tot gira al voltant del desig de moure’s.

Sonia Gómez (La Sénia, 1973) va estudiar Dansa Contemporània i Coreografia a l’Institut del Teatre de Barcelona i al Performing Arts Research and Training Studio (PARTS) de Brussel·les. Ha treballar com a intèrpret per General Elèctrica, La Carnicería Teatro i La Fura dels Baus. El muntatge Americana 00 figura com a inici d’una trajectòria creativa en la qual la coreògrafa ha combinat solos amb treballs corals.

Destaquen la Trilogía Egomotion, on s’emmarquen les obres Yo estoy en este mundo porque tiene que haber de todo, Yo no soy nadie pero me cago en tu puta madre i Yo no hablo inglés, pero a veces me lo paso bien; la Trilogía Natural, formada per Bass, concert per a animals ’05, Natural 2 i Natural 3; Mi madre y yo, performance que Sònia Gómez realitza amb la seva mare, Las Vicente matan a los hombres i Experiencias con un desconocido.

L’estrena de ‘Ballerina’ al Regne Unit es podrà veure als Toynbee Studios el 16 de març

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"