Institut Ramon LLull

Les màscares i articles de festa d’El Ingenio viatgen a Dublín de la mà de l’artista Xavier Palet

Cultura.  Dublín, 27/02/2017

Després de mesos dedicats a catalogar i documentar el material antic de la mítica botiga El Ingenio de Barcelona, el mes de juny del 2016 l’artista plàstic Xavier Palet va obrir El Kamerino de l’Enginy per donar a conèixer els objectes guardats durant dècades a la botiga. La col·lecció de l’antic magatzem, un conjunt insòlit d’articles de teatre i de festa fabricats a Catalunya entre els anys 1926 i 1948, es trasllada ara, durant la setmana del 27 de febrer al 5 de març, al a different kettle of fish altogether de Dublín, a Irlanda, amb la col·laboració de Farcry Productions. Xavier Palet oferirà una xerrada teatralitzada el 4 de març per donar a conèixer el projecte i el material de la botiga.




Xavier Palet Sabater establirà la seva insòlita col·lecció d’articles de festa i de teatre a la seu del Dublin Civic Trust de Dublín la setmana del 27 de febrer al 5 de març. La col·lecció és recuperada de l’antic magatzem del taller artesanal El Ingenio, del barri Gòtic de Barcelona, i s’hi poden trobar màscares, barrets i instruments de cartró, autèntics fanals japonesos, joguines de paper i una infinitat d’objectes curiosos.

El 4 de març, una conferència teatralitzada a càrrec del mateix Xavier Palet permetrà contextualitzar el muntatge, que a Barcelona s’ha pogut veure gràcies a diverses instal·lacions efímeres sota el nom Kamerino Pop-up Shop. La mateixa conferència també es durà a terme a l'Instituto Cervantes de Dublín el 2 de març.

Més informació aquí.

Els objectes d’El Kamerino de l’Enginy expliquen la història del món de la faràndula de Barcelona des del 1924 i fins els anys 60

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"