Institut Ramon LLull

La Universitat de Georgetown debat sobre moviments independentistes dins la McCourt Policy Conference

Pensament.  Washington DC, 23/02/2017

Cada any, els estudiants de la McCourt School of Public Policy, a la Universitat de Georgetown, organitzen una conferència per discutir qüestions polítiques complexes i d’actualitat. La conferència atrau destacats acadèmics i polítics com a participants, i una gran audiència de les escoles de política més importants del país com a públic. Un dels temes destacats del debat d’enguany, que se celebra els dies 23 i 24 de febrer, tractarà sobre els moviments independentistes d’Escòcia, Catalunya i Hong Kong, analitzant quines polítiques han contribuït al seu desencís i quin impacte internacional tindria la seva independència.




Feeling Left Behind

La conferència d’enguany porta per nom ‘Feeling Left Behind’ i examinarà les circumstàncies dels col·lectius descontents que tenen una implicació significant per a les polítiques públiques. Focalitza l’atenció en identificar quines realitats han creat els actuals estats de frustració i quins són els escenaris polítics que poden modelar el nostre futur col·lectiu.

Quatre subtemes serveixen com a estudis de cas. Aquests subtemes posen sobre la taula situacions que requereixen de solucions polítics immediates que donin resposta a les preocupacions dels col·lectius que se senten deixats de banda.

Degrees of Separation: Regional Independence Movements

Posant la mirada sobre els moviments independentistes d’Escòcia, Catalunya i Hong Kong, un dels quatre eixos temàtics de la conferència busca entendre quines polítiques han contribuït al continu desencís i a la demanda independentista d’aquestes regions, i quin impacte tenen en les relacions internacionals.

Consulteu el programa de ponències aquí.

Andrew Davis, delegat del Govern de la Generalitat als Estats Units, participarà a la conferència com a ponent

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"