Institut Ramon LLull

L’òpera de cambra ‘disPLACE’, de Raquel García-Tomás i Joan Magrané, s’estrena a Madrid

Música.  Madrid, 17/02/2017

disPLACE’ és una òpera de cambra dels joves compositors catalans Raquel García-Tomás i Joan Magrané Figuera, estrenada a Viena el setembre del 2016 en col·laboració amb el festival Musiktheatertage Wien i Òpera de Butxaca i Nova Creació. L’obra, que ensenya dues històries relacionades amb el tema de la gentrificació de Barcelona, es podrà veure a Los Teatros del Canal de Madrid els dies 17, 18 i 19 de febrer.




‘disPLACE’ és una òpera de petit format escrita pels joves compositors Raquel García-Tomás i Joan Magrané Figuera, amb llibret de la dramaturga Helena Tornero. L’obra és una producció del festival Musiktheatertage Wien amb Òpera de Butxaca i Nova Creació de Barcelona, que van encarregar a l’autora un llibret a partir del tema de la gentrificació.

L’encàrrec era escriure dues històries sobre un mateix tòpic des de dues perspectives diferents, i cada història seria creada per un compositor diferent. L’autora va decidir escriure dues històries separades en el temps però connectades en l’indret on tenien lloc: un pis al centre de Barcelona.

L’obra es va estrenar el setembre del 2015 a Viena dins el Festival Musiktheatertage Wien. El director escènic Peter Pawlik va posar en escena l’òpera, interpretada per la soprano Elena Copons, el baríton Sébastien Soules i l’Ensemble PHACE.

Raquel García-Tomás (Barcelona, 1984) és una compositora especialitzada en creació multidisciplinar i col·laborativa que es troba finalitzant la seva tesi doctoral al Royal College of Music de Londres. Els seus darreres projectes inclouen creacions conjuntes amb l’English National Ballet, la Royal British Society of Sculptors, la Royal Academy of Arts i el Dresdener Musikfestspiele. Aquesta passada temporada, ha estat la compositora convidada del festival de música contemporània Sampler Sèries 2015/16 organitzat per L’Auditori de Barcelona.

Joan Magrané (Reus, 1988) és percussionista i compositor. Es va formar al Conservatori de Vila-seca i es va introduir en la composició de la mà de Ramon Humet. Ha estat també alumne d’Agustí Charles i de Beat Furrer a la Kunst Universität de Graz i ha assistit a cursos i classes magistrals de Pierre Boulez, Klaus Huber, Helmut Lachenmann, Kaija Saariaho, Georges Aperghis, Martin Matalon i Hilda Paredes. És un dels valors més joves de la creació catalana actual.

‘disPLACE’ són dues històries separades en el temps però connectades per l’espai: un pis al centre de la ciutat de Barcelona

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"