Institut Ramon LLull

La Universitat Queen Mary de Londres acull un seminari sobre Sergi Belbel

Literatura.  Londres, 14/02/2017

L’obra Carícies, del dramaturg català Sergi Belbel (Terrassa, 1963), conté una gran quantitat de material impactant, però aspira a alguna cosa més que a una sèrie d’escenes vagament connectades? El professor John London, de la Queen Mary University of London, analitzarà la peça en un seminari del Centre for Catalan Studies el pròxim dimarts 14 de febrer.




John London, catedràtic del Departament d’Estudis Ibèrics i Llatinoamericans de la Queen Mary University of London, oferirà una xerrada sobre els dramaturgs Sergi Belbel i Arthur Schnitzler, comparant les seves respectives obres Carícies (1992) i La Ronde (1897). El seminari, il·lustrat amb representacions d’alguns fragments, tractarà de comprendre les dues obres situant-les en el seu context literari i social.

‘Carícies’ es compon d’onze escenes encadenades per una ronda de personatges que dibuixen un gran mosaic de relacions entre pares i fills, marits i mullers, veïns, amants, amics.... Sergi Belbel perfila amb una gran economia de recursos onze personatges que viuen tenallats per una solitud irreductible, paralitzats per la incapacitat d’establir relacions afectives i de comunicar-se en un món saturat pel soroll ambiental i les consignes mediàtiques.

Sergi Belbel (Terrassa, 1963), autor, director teatral, traductor i guionista, és un dels dramaturgs catalans amb més projecció internacional. Ha escrit una vintena d’obres, entre les quals, Carícies (1991), Després de la pluja (1993), El temps de Planck (1999), Forasters (2004) o Mòbil (2006), totes elles estrenades en diversos escenaris d’Europa i d’Amèrica. Des de la temporada 2006/2007 és director artístic del Teatre Nacional de Catalunya.

 

‘Sergi Belbel’s Carícies, Arthur Schnitzler’s Reigen, and the Seduction of Form’

CCS QMUL / 14 febrer 17.00-18.30 h
Queen Mary University of London
Mile End Road
Laws Building. Room 102 
London E1 4NS

Esdeveniment gratuït, es recomana reserva prèvia

L’acte s’inclou dins els seminaris del Centre for Catalan Studies de la Queen Mary University of London, amb el suport de l’Institut Ramon Llull

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"