Institut Ramon LLull

El CEC de la Sorbonne exposa la influència de la poesia en l’obra pictòrica de Guinovart

Arts.  París, 23/02/2017

Prenent per títol un dels poemes emblemàtics de Joan Salvat-Papasseit, l’exposició ‘Res no és mesquí. Guinovart i els poetes’ aplega un conjunt d’obres que el pintor Josep Guinovart (Barcelona 1927–2007) va realitzar com a homenatge als poetes que més admirava. Els versos de Federico García Lorca, Joan Salvat-Papasseit, Pere Quart, León Felipe, Màrius Torres o Konstandinos Kavafis van exercir una forta influència en Guinovart, que concebia la seva obra des d’una identificació entre el llenguatge plàstic i el missatge poètic. L'exposició es podrà veure al Centre d'Études Catalanes de La Sorbonne de París del 23 de febrer al 30 de març.




L’exposició, comissariada per Manuel Guerrero, reuneix un conjunt d’obres que són testimoni del protagonisme de l’art poètica en la trajectòria plàstica de Josep Guinovart. L’artista, que va estar vinculat a Dau al Set en la dècada dels anys 40 i 50, sempre va manifestar la seva admiració per Lorca, que va ser l’autor que li va fer descobrir la força de la imatge i del llenguatge poètic.

L’altre autor decisiu en l’obra de Guinovart és Joan Salvat-Papasseit. El compromís social del poeta i la lírica avantguardista i alhora popular de Salvat-Papasseit enllaçaven completament amb l’obra plàstica, directa i colpidora, de Guinovart. Les il·lustracions per a l’edició de l’obra poètica de Salvat-Papasseit del 1962 foren emblemàtiques per a la resistència cultural del catalanisme progressista del moment.

Les creacions que conformen l’exposició procedeixen de la col·lecció de la Fundació Privada EspaiGuinovart, d’Agramunt, i del Centre d’Obra Gràfica Josep Guinovart, de Barcelona. La mostra forma part del programa d’exposicions itinerants del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

L’exposició ‘Res no és mesquí. Guinovart i els poetes’ es pot veure al CEC de La Sorbonne del 23 de febrer al 30 de març

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"