Institut Ramon LLull

El cor Voices of Ascension recupera el ‘Cant de les Estrelles’ de Granados a Nova York

Música.  Nova York, 09/02/2017

El segle XX es va inaugurar amb el gran esclat del Modernisme a Barcelona i la recerca de nous camins musicals arreu d’Espanya. El concert ‘Spain: Granados, de Falla & Modernisme’, organitzat pel reconegut cor Voices of Ascension de Nova York, recupera l’escena musical catalana i espanyola de principis del segle passat, una de les més fructíferes de la seva història, amb un programa on sobresurten compositors com Pau Casals, Manuel Blancafort, Manuel de Falla o Enric Granados.




El concert tindrà com a peça central el Cant de les Estrelles d’Enric Granados, una obra per quatre cors, piano i orgue. Gràcies a la recuperació recent del manuscrit de l’obra, que ja s’havia donat per perduda, aquesta fou reestrenada el 22 de març del 2007 a Nova York, noranta-sis anys després de la seva reeixida estrena al Palau de la Música Catalana. La reestrena del 2007 també va anar a càrrec del pianista Douglas Riva i va comptar amb el suport de l’Institut Ramon Llull.

A més, el concert també ha programat algunes peces de música coral de Pau Casals, així com també de compositors pràcticament desconeguts als Estats Units, com ho són Enric Morera, Manuel Blancafort i Manuel Oltra. Altres peces destacades del programa són El Amor Brujo de Manuel de Falla i algunes peces per a violí del mateix Enric Granados.

Abans, el 2 de febrer, se celebrarà una prèvia del concert a l’Elebash Recital Hall de la City University of New York, que a la vegada s’inclou dins els actes que la universitat ha programat per l’Any Granados.

 

Voices of Ascension Spain: Granados, de Falla & Modernismo

9 de febrer / The Church of the Ascension

 

Vanessa Vasquez, soprano

Francesca de Pasquale, violí

Vanessa Perez, piano

Douglas Riva, piano

 

Podeu consultar el programa complet del concert ‘Spain: Granados, de Falla & Modernisme’ aquí.

El concert se celebrarà el 9 de febrer a l’Església de l’Ascensió de Nova York i tindrà el Cant de les Estrelles de Granados com a peça més destacada

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"