Institut Ramon LLull

L’Associació Italiana d’Estudis Catalans publica les actes de l'XI Congrés Internacional

Llengua.  Torí, 30/12/2016

L’Associació Italiana d’Estudis Catalans ha publicat les actes del congrés internacional 'Linguaggi del metareale nella cultura catalana: arte, cinema, folclore, letteratura, storia', que es va celebrar a Torí el setembre del 2015. El volum, publicat amb el suport de l’Institut Ramon Llull, es pot consultar al web del Departament de Llengües i Literatures Estrangeres de la Universitat de Torí.




L’XI Congrés Internacional de l’Associazione Italiana di Studi Catalani (AISC) va comptar amb la participació de reconeguts acadèmics italians així com de representants de les diverses universitats de Catalunya, les Illes Balears i el País Valencià, a més de ponents de l’Institut d’Estudis Catalans i l’Acadèmia Valenciana de la Llengua. El congrés, multidisciplinari i de naturalesa comparatística, va ser un moment de reflexió sobre la creació i l’expressió de diferents formes de metarealitat, des de l’Edat Mitjana fins avui.

L’AISC es va crear l’any 1978 a iniciativa d’alguns professors universitaris de filologia, lingüística, literatura, història, història de l’art, arquitectura, etc. que es dedicaven als estudis catalans. Actualment agrupa persones interessades en les relacions italo-catalanes. Des de la seva fundació, ha realitzat 11 col·loquis internacionals d’estudis catalans, dels quals n’ha publicat els volums d’actes a més de molts altres volums amb estudis, antologies i traduccions que formen ja una extensa bibliografia.

Desenvolupa la seva activitat en el sector de la llengua i la cultura catalanes, inspirant-se sobretot en criteris d’àmplia interdisciplinarietat, tant en l’àmbit de la recerca científica com en l’ensenyament, i es proposa alhora de promoure i difondre a Itàlia el coneixement crític del fet cultural català.

Podeu llegir i descarregar les actes de l'XI Congrés Internacional de l’AISC visitant el següent enllaç.

L’Associació Italiana d’Estudis Catalans va rebre el Premi Internacional Ramon Llull l’any 2011

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"