Institut Ramon LLull

Jean-Claude Morera publica a França ‘Àngel Morera, un exili singular’

Cultura.  França, 31/01/2017

El poeta i traductor Jean-Claude Morera (Levallois-Perret 1946) ajunta records, arxius personals, i les investigacions de diversos historiadors per seguir el fil de la vida del seu pare, Àngel Ventalló i Morera, figura singular de l’exili republicà del 1939. D’aquesta recerca neix el llibre ‘Àngel Morera i Ventalló: Un exil singulier’, que es publicarà properament a França.




Àngel Morera i Ventalló (Terrassa, 1895 – Nanterre, 1983) va ser un apassionat activista contra la dictadura de Primo de Rivera abans de formar part del grup fundador d’Unió Democràtica de Catalunya, partit al qual es va mantenir fidel durant tota la seva vida. Exiliat a París des del començament de la Guerra Civil, militaria des de França per la pau civil dins d’un corrent d’intel·lectuals catòlics d’on també destacarien Maritain i Mauriac.

L’obra ‘Àngel Morera, un exili singular’ retrata no només la trajectòria de Morera, abundantment il·lustrada amb documents d’arxiu, sinó també les realitats més íntimes de la seva vida personal que serveixen per revelar la dura condició d’un exili.

Jean-Claude Morera (Levallois-Perret, França, 1946) és poeta i traductor. Ha publicat Histoire de la Catalogne:Au-delà et en deçà des Pyrénées  (L’Harmattan, 1992) i Cairns, poésie sur un chemin de Terre (L’Harmattan, 2007), entre d’altres.

Com a traductor, ha és el responsable de l’antologia Huit siècles de poésie catalane (L’Harmattan, 2012), una extensa presentació de poemes clàssics catalans de temes i estils variadíssims des del segle XIII i fins el XX.  També ha traduït les obres Ainsi parlait Raymond Llulle (Arfuyen, 2016), en col·laboració amb Francesc Tous Prieto; i les Élegies de Bierville, de Carles Riba, que l’editorial Arfuyen publicarà a principis del 2017.

L’obra ‘Àngel Morera, un exili singular’ repassa la trajectòria de Morera i revela les dures condicions de l’exili republicà

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"