Institut Ramon LLull

La fotògrafa Cristina Nuñez exposa 10 anys d'autoretrats al MAIF Social Club de París

Arts.  París, 15/12/2016

La fotògrafa Cristina Nuñez (Figueres, 1962) va crear l’any 2005 The Self-Portrait Experience, un mètode artístic basat en l’exploració dels propis sentiments i emocions mitjançant l’autoretrat. L’exposició ‘Higher Self’ recull el treball de 10 anys de retrats propis i aliens creats a partir del sistema ideat per Nuñez, i que ha impartit internacionalment a través de tallers on ensenya als participants a fotografiar el seu jo més íntim. ‘Higher Self’ es pot veure al MAIF Social Club de París fins el 15 de desembre.




‘Higher Self’ reuneix un corpus de fotografies realitzades durant els tallers pràctics de The Self-Portrait Experience, creat per Cristina Nuñez l’any 2005. Els participants són convidats a exposar davant la càmera un sentiment o emoció que els hagi acompanyat durant la seva vida i els sigui familiar –còlera, por, desesperança- per així construir la seva obra. Contemplar i seleccionar les imatges seguint les instruccions de Nuñez dóna lloc a un intens procés d’exploració dels propis sentiments i emocions.

Cristina Nuñez (Figueres, 1962) és una fotògrafa autodidacta amb obra publicada i exposada internacionalment.

Havent passat una adolescència turbulenta, marcada per les drogues, Nuñez ha dedicat la seva vida a la fotografia d’autoretrat com a forma d’autoteràpia, com a exploració de la identitat personal i creativa i com a via per elevar l’autoestima, especialment en moments de crisi. L’any 2007 va crear el projecte ‘Someone to love’, una autobiografia a través d’autoretrats, fotografies familiars, vídeos i texts, que va ser exposada al Mois de la Photo de Montreal 2011. La versió en pel·lícula de ‘Someone to love’ va rebre el Celeste Prize 2012, i l’obra ‘But Beautiful’ el Prix de la Critique 2013 de Voies Off, Arles.

L’exposició ‘Higher Self’ recull 10 anys de fotografies i vídeos creats pels mateixos participants del mètode ‘The Self-Portrait Experience’ 

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"