Institut Ramon LLull

El congrés internacional ‘Napoli all’epoca di Llull’ celebra l’Any Llull des d’una mirada italiana

Cultura.  Nàpols, 30/11/2016

La Università degli Studi Suor Orsola Benincasa i l’Archivo di Stato di Napoli acullen entre el 20 de novembre i el 3 de desembre el congrés internacional ‘Llull: Filosofia, Filologia, Pedagogia, Storia. Napoli all’epoca di Llull’, que reunirà a Nàpols una trentena d’experts per debatre sobre les diferents vessants de l’obra de Llull, figura d’una importància equiparable a la de l’italià Dante Alighieri.




El congrés se celebrarà durant 4 dies a la Università degli Studi Suor Orsola Benincasa i a l’Archivo di Stato di Napoli, i estudiarà l’obra i pensament de Llull sobretot des d’una perspectiva napolitana, com és el cas de les ponències Sojorn a Nàpols de Ramon Llull (Pere Villalba, UAB), Le lingue romanze a Napoli al tempo di Llull (Charmaine Lee, Università di Salerno), Simmetrie dantesche (Eduard Vilella, UAB), o La discreta lectura de Llull a la cort napolitana d’Alfons el Magnànim (Abel Soler, Universitat de València).

El congrés també presentarà altres actes com el recital poètic ‘El Verger de l’Amat’, un homenatge a Ramon Llull a partir del seu Llibre d’Amic e Amat a càrrec de l’actriu Montse Germán i el músic Ferran Pisà. Com a clausura, s’ha programat la taula rodona ‘A 27 anni e più dal convegno napoletano su Llull’, amb la participació de Gabriella Gavagnin (Universitat de Barcelona), Anna Maria Saludes (Università di Firenze), Anna Maria Compagna (Università di Napoli Federico II) i Giuseppe Grilli (Università di Roma Tre).

Per a més informació, consulteu el programa adjunt.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"