Institut Ramon LLull

Oxford i Birmingham estudien el llegat de Ramon Llull en dues noves jornades lul·lianes

Cultura.  Oxford i Birmingham, 25/11/2016

La Universitat d’Oxford celebra el 25 de novembre la jornada ‘Ramon Llull’s life and work 700 years after his death’, una mirada al llegat del pensador mallorquí de la mà d’especialistes internacionals convidats. La Universitat de Birmingham també se sumarà a l’Any Llull celebrant un segon simposi el 29 de novembre, i acollint, fins el 30 de novembre, l’exposició itinerant ‘La veritat inefable: El Llibre d’amic e amat de Ramon Llull’.




El simposi de la Universitat d’Oxford del 25 de novembre està coorganitzat per l’Institut Ramon Llull i el Seminari d’Estudis Medievals Ibèrics del Magdalen College. Comptarà amb la participació de l’historiador i traductor Robert Hughes; la directora de recerca del Centre national de la recherche scientifique de París, Dominique de Courcelles; i els professors Amador Vega (Universitat Pompeu Fabra), Lola Badia (Universitat de Barcelona) i Sarah Boss (Roehampton University). Podeu consultar el programa aquí.

La jornada del 29 de novembre de la Universitat de Birmingham, per altra banda, està coorganitzada per l’IRL i el Departament de Llengües Modernes de la universitat. En aquest cas, hi intervindran l’escriptor Sebastià Alzamora, els medievalistes Aengus Ward (Universitat de Birmingham) i Maribel Ripoll (Universitat de les Illes Balears), i el professor Paolo de Ventura (Universitat de Birmingham). Més informació al següent enllaç.

A més, entre el 26 i el 30 de novembre, la Universitat de Birmingham també celebra l’Any Llull acollint l’exposició itinerant ‘La veritat inefable: el Llibre d’amic e amat de Ramon Llull’, produïda per l’Institut Ramon Llull i comissariada per Joan Santanach. L’exposició pren com a punt de partida els versicles del Llibre d’amic e amat per aprofundir en la vida de Ramon Llull, el seu context històric i el seu pensament. Després de passar per Birmingham, finalitzarà el seu recorregut a la Queen Mary University of London.

El Regne Unit acull dos simposis sobre Ramon Llull els dies 25 i 29 de novembre

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"