Institut Ramon LLull

El guitarrista Carles Trepat interpreta ‘Granados-Llobet, 100 anys d’un viatge’ a Londres

Música.  Londres, 17/11/2016

El concert ‘Granados-Llobet, 100 anys d’un viatge’ es presenta sobretot com un homenatge a Enric Granados en el centenari de la seva mort, però també recupera part de l’obra de Miguel Llobet, amic íntim del compositor lleidatà i primer transcriptor per a guitarra de la seva música. El guitarrista Carles Trepat explorarà la relació entre l’obra dels dos en un recital a la St Peter’s Church de Londres el pròxim 17 de novembre.




El concert es configura com una presentació de l’última gravació del guitarrista Carles Trepat, ‘Granados-Llobet, 100 any d’un viatge’, un homenatge a Granados però també a qui va ser el seu amic i el primer transcriptor per a guitarra de la seva música, Miguel Llobet. El mateix Trepat és un dels més destacats estudiosos de Miguel Llobet, l’obra del qual recentment comença a recuperar la consideració que va tenir en el seu temps.

L’acte forma part del festival Echoes i de la sèrie Guitarrísimo, organitzada per la Iberian and Latin American Music Society (ILAMS) i l’Instituto Cervantes amb el suport de l’Institut Ramon Llull.

Al mateix temps, el concert també s’emmarca dins la celebració de l’Any Granados, que ha programat una sèrie d’actes arreu del món aprofitant la coincidència del centenari de la mort del compositor català, l’any 2016, amb el 150è aniversari del seu naixement, l’any 2017. L’Institut Ramon Llull és membre de la Comissió de l’Any Granados, constituïda per donar impuls i difusió a l’obra de l’artista a nivell nacional i internacional, i per redescubrir i reavaluar les importants contribucions de Granados al món de la música.

Carles Trepat (Lleida, 1960) és hereu de la rica tradició guitarrística catalana i compleix sense reserves el perfil clàssic del músic humanista: intèrpret, investigador, mestre i compositor. Ha guanyat prestigiosos premis i reconeixements internacionals i ha actuat, entre altres teatres importants, al Wigmore Hall i al Queen Elizabeth Hall de Londres, o a la Sala del Convervatori Txaikovski de Moscou.

 

Dijous, 17 de novembre del 2016, 19.00 h

‘Granados-Llobet, 100 anys d'un viatge’

El guitarrista Carles Trepat celebra Granados en el centenari de la seva mort

St. Peter’s Church

Londres

L’Any Granados celebra la coincidència del centenari de la mort del compositor català, l’any 2016, amb el 150è aniversari del seu naixement, l’any 2017

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"