Institut Ramon LLull

El Congrés Anual de l’Anglo-Catalan Society arriba a Leeds centrant-se en la literatura catalana

Cultura.  Leeds, 11/11/2016

La Universitat de Leeds rep entre l’11 i el 13 de novembre el Congrés Annual de l’Anglo-Catalan Society, que enguany arriba a la 62ª edició. El programa de ponències, com de costum, abasta una gran diversitat temàtica, amb incursions a camps tan variats com l’arquitectura, la gastronomia, el cinema o la traducció, i sempre amb la cultura catalana com a denominador comú. Enguany es posa especial atenció a la literatura: entre els convidats s’hi compten l'escriptora Teresa Solana; el crític literari Enric Bou, que pronunciarà la Joan Gili Memorial Lecture; i Manuel Forcano, poeta i director de l’IRL, que tancarà el col·loqui oferint el recital de poesia RIMAT.




La conferència central del congrés d’aquest any, la ‘Joan Gili Memorial Lecture’ (en honor a qui va ser un dels fundadors i president de l’Anglo-Catalan Society) anirà a càrrec del crític i historiador de la literatura Enric Bou. Un altre dels actes amb més pes, el recital de poesia ‘RIMAT’ (Readings in Memory of Arthur Terry), l’oferirà Manuel Forcano, poeta i director de l’IRL, que serà l’encarregat de tancar el col·loqui.

En els tres dies que dura l’Anglo-Catalan Society Annual Conference s’han programat gairebé una quarantena d’actes, la gran majoria conferències breus per part de professors i investigadors de diferents universitats de Catalunya o del Regne Unit. Entre els participants, que tractaran una gran diversitat temàtica, ressalten noms com el del traductor Peter Bush, que oferirà la conferència ‘Translating War: From The Gray Notebook to Black Bread’.

En paral·lel al congrés de l’Anglo-Catalan Society, la Universitat de Leeds també acollirà, entre el 9 i el 14 de novembre, l’exposició itinerant ‘La veritat inefable: el Llibre d’amic e amat de Ramon Llull’, produïda per l’IRL en el marc de l’Any Llull.

L’Anglo-Catalan Society va ser fundada l'any 1954 a Oxford amb l’objectiu de promoure el coneixement i l’apreciació de la cultura catalana a les Illes Britàniques, i al mateix temps de fomentar les relacions culturals entre les dues comunitats. L’associació actua com un fòrum professional per a les persones implicades en els estudis catalans, per bé que està oberta a totes les persones que en comparteixin els objectius fonamentals.

Podeu consultar totes les ponències de l’Anglo-Catalan Society al programa adjunt.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"