Institut Ramon LLull

Jordi Savall encara a la Xina els últims concerts de la seva gira internacional

Música.  Xangai, 27/10/2016

El reconegut gambista i director d’orquestra Jordi Savall (Igualada, 1941) oferirà entre el 26 d’octubre i l’1 de novembre una petita sèrie de concerts a la Xina dins la seva gira internacional, que arriba a les últimes setmanes de recorregut. La Capella Reial de Catalunya i la Hespèrion XXI, amb Savall al capdavant, interpretaran el programa ‘Ibn Battuta II’ a les ciutats de Pequín, Xangai, Suzhou, Giangzhou i Taipei. Posteriorment, entre els mesos de novembre i desembre, França i Suïssa acolliran els darrers concerts d’una gira internacional que ha visitat 23 països amb un total de gairebé 150 actuacions.




La gira internacional de Jordi Savall de la mà de l’Institut Ramon Llull haurà passat aquest 2016 per un total de 23 països, amb gairebé 150 concerts. Els països que més l’han pogut escoltar  són França (amb un total de 32 concerts programats), Itàlia (14), els Estats Units (12), Suïssa (10), Colòmbia (6) i Alemanya (5).

Les actuacions al llarg de l’any han anat obtenint una assistència de públic molt positiva. Jordi Savall, acompanyat alternativament de les formacions La Capella Reial de Catalunya, Hespèrion XXI i Le Concert des Nations, també ha visitat aquest 2016 Bèlgica, Polònia, Holanda, el Regne Unit, Croàcia, Àustria, Dinamarca, Bulgària, Turquia, Hongria, Letònia, Suècia, República de Malta, Noruega i la Xina.

La gira arribarà a les seves acaballes entre els mesos de novembre i desembre amb diversos concerts a França, Dinamarca, Hongria, Bèlgica, Alemanya, Letònia, Suècia, Suïssa i Itàlia. Una última actuació a l’Auditori de Barcelona el dia 22 de desembre significarà el seu punt i final definitiu, amb un concert emmarcat dins el cicle ‘El so original’ de la temporada 2016-2017.

 

Gira internacional de Jordi Savall

 

Octubre, Novembre i Desembre

26/10 Pequín (Xina): Ibn Battuta II

28/10 Xangai (Xina): Ibn Battuta II

29/10 Suzhou (Xina): Ibn Battuta II

30/10 Guanzhou (Xina): Ibn Battuta II

 

01/11 Taipei (Xina): Ibn Battuta II

04/11 París (França): Ibn Battuta II

05/11 Amily (França): Orient Occident

07/11 Rouen (França): Ibn Battuta II

16/11 Toulouse (França): Ibn Battuta II

23/11 Copenhagen (Dinamarca): Director convidat

25/11 Budapest (Hongria): Director convidat

26/11 Brussel·les (Bèlgica): Director convidat

27/11 Köln (Alemanya): Director convidat

28/11 Riga (Letònia): Folias & Romanescas

29/11 Uppsala (Suècia): Folias & Romanescas

 

08/12 Île de la Réunion (França): Folias & Romanescas

10/12 Bonmont (Suïssa): La viola cèltica

11/12 Luzem (Suïssa): La viola cèltica

12/12 Riehen (Suïssa): La viola cèltica

18/12 Firenze (Itàlia): Odissea Bach

22/12 Barcelona (Catalunya): L’esclat del Renaixement humanístic

 

Jordi Savall (Igualada, 1941) és un dels músics catalans amb més projecció internacional i una de les personalitats més significades de la nostra cultura. La seva obra engloba múltiples vessants: és intèrpret de viola de gamba, pioner en la recuperació de patrimoni musical, director d’orquestres de gran prestigi i promotor de cicles, festivals i del seu propi segell discogràfic. L’any 2014 va rebre la Medalla d’Or de la Generalitat de Catalunya en reconeixement a la seva contribució a la cultura catalana.

La Xina, França i Suïssa acullen el gruix dels darrers concerts de la gira internacional de Jordi Savall

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"