Institut Ramon LLull

La Guildhall School of Music & Drama de Londres celebra l’Any Granados amb un triple concert

Música.  Londres, 26/10/2016

Amb el títol ‘Love and Death... el amor y la muerte’, la Guildhall School of Music & Drama celebrarà el proper 26 d’octubre un triple concert en homenatge al pianista i compositor català Enric Granados, de qui enguany es commemora el centenari de la seva mort. La cèlebre institució acollirà en un mateix dia  tres concerts que portaran a Londres les obres més conegudes de Granados, com les Tonadillas en estilo antigo, les Danzas españolas, els Valses poéticos i les Goyescas.




El Milton Court Concert Hall de la Guildhall School of Music & Drama acollirà tres concerts en un mateix dia: Tonadillas en estilo antiguo and Danzas españolas, a càrrec dels pianistes Maite Aguirre i Ricardo Gosalbo al capdavant del cor de la Guildhall School; Canciones amatorias and Valses poéticos, amb els mateixos intèrprets; i Granados and Goya, a càrrec de diversos pianistes i amb la participació destacada de Maite Aguirre, el Quartet Isbilia, i el cor Guildhall.

El 2 de novembre Londres viurà una segona jornada dedicada a la musica de Granados de la mà del pianista José Menor i la Latin Classical Chamber Orchestra. El concert tindrà lloc a la St John's Smith Square com a part de la gira mundial de les Goyescas que el mateix José Menor va iniciar el passat mes de maig al prestigiós Carnegie Hall de Nova York.

El dos actes de Londres s’emmarquen dins la celebració de l’Any Granados, que ha programat una sèrie de concerts i conferències arreu del món aprofitant la coincidència del centenari de la mort del compositor català, l’any 2016, amb el 150è aniversari del seu naixement, l’any 2017. L’Institut Ramon Llull és membre de la Comissió de l’Any Granados, constituïda per donar impuls i difusió a l’obra de l’artista a nivell nacional i internacional, i per redescubrir i reavaluar les importants contribucions que va fer al món de la música.

Enric Granados (1867-1916) va néixer a Lleida l’any 1867 i va estudiar piano a Barcelona i a París. Va guanyar prestigi com a pianista i popularitat a Espanya principalment per les seves contribucions al gènere de la sarsuela, així com també pels Valses poéticos. Als Estats Units, Granados va ser fervorosament aclamat, arribant a oferir concerts a la Casa Blanca i a la Metropolitan Opera de Nova York, que l’any 1916 va acollir amb gran èxit l’estrena mundial de l’òpera Goyescas.

 

Any Granados a Londres

26 d’octubre // Guildhall School of Music & Drama

Love and Death... el amor y la muerte’

 

2 de novembre // St John's Smith Square

‘Goyescas’

La Guildhal School of Music & Drama i la St John's Smith Square de Londres viuen l’Any Granados amb dos grans concerts els dies 26 d’octubre i 2 de novembre

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"