Institut Ramon LLull

L’actor Sergi López, protagonista del 38è Festival Cinemed de Montpeller

Cinema.  Montpeller, 26/10/2016

Sergi López, el més francès dels actors catalans, ha estat convidat pel Festival Internacional de Cinema Mediterrani de Montpeller, que entre el 21 i del 29 d’octubre celebra la seva 38ena edició. El festival retrà homenatge a la llarga carrera cinematogràfica que l’actor ha desenvolupat entre les dues bandes dels Pirineus dedicant-li una extensa retrospectiva, la preestrena de dos dels seus últims treballs, i la presentació de l’obra de teatre ‘30/40 Livingstone’.




Per la seva interpretació a la pel·lícula francesa Harry, un amic que us estima, de Dominik Moll, Sergi López va ser el primer estranger en rebre el premi César al millor actor, guardó que li va reportar una enorme popularitat. El seu treball en pel·lícules de directors de renom com Manuel Poirier (Western, Les Femmes ou les enfants d’abord, La Maison), els germans Larrieu (Peindre ou faire l’amour, 21 nuits avec Pattie) o François Ozon (Ricky) han ajudat a consolidar el seu estatus i a convertir-lo en un dels actors més estimats pel públic francès.

El Festival Internacional de Cinema Mediterrani de Montpeller vol celebrar la trajectòria cinematogràfica de l’actor dedicant-li una gran retrospectiva que projectarà deu de les seves pel·lícules, entre les quals s’hi compten Pa negre, d’Agustí Villaronga; Carta dels sons de Tòquio, d’Isabel Coixet; Un petit service, d’Antoine Pereniguez; o El laberint de Pan, de Guillermo del Toro. Podeu consultar la llista completa de la retrospectiva i les dates de les projeccions aquí.

El Cinemed de Montpeller també aprofitarà la visita de Sergi López per projectar la preestrena de dos dels últims treballs de l’actor: Un dia perfecte per volar (2015), de Marc Recha; i En amont du fleuve (2016), de Marion Hänsel.

Com a complement final de la seva participació al festival, Sergi López hi presentarà també una obra de teatre, ‘30/40 Livingstone’, obra creada, dirigida i interpretada conjuntament amb Jorge Picó, i que va ser un dels grans atractius del festival Off d’Avinyó l’any 2014. La representació tindrà lloc el 23 d’octubre al Corum-Opéra Berlioz.

Sergi López (Vilanova i la Geltrú, 1965) va estudiar Interpretació al Teatre del Tret i es va mudar a París per estudiar a l’Escola Internacional de Teatre de Jacques Lecoq. L’any 1992 va debutar a la gran pantalla amb la pel·lícula La Petite Amie d’Antonio, de Manuel Poirier, que necessitava un actor amb accent espanyol. La seva consagració va arribar l’any 2000 amb Harry, un amic que us estima, on la seva interpretació d’un psicòpata li va valdre el premi César a millor actor, sent el primer estranger en fer-se amb el prestigiós guardó.

L’any 2001, Sergi López va ser el primer estranger en guanyar el premi César du cinéma al millor actor per la seva interpretació a Harry, un amic que us estima

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"