Institut Ramon LLull

Miquel Martí i Pol amplia el seu catàleg en alemany amb la publicació del ‘Llibre d’absències’

Literatura.  Munic, 03/10/2016

L’editorial Edition Delta publica aquesta tardor la primera traducció alemanya del ‘Llibre d’absències’, un dels reculls poètics fonamentals de Miquel Martí i Pol. Aquest serà el quart volum que Edition Delta publica de part de l’obra de Martí i Pol, que en els darrers anys s’ha anat convertit en un dels poetes catalans més llegits a Alemanya, en part gràcies a la difusió que en va fer Pep Guardiola durant la seva etapa com a entrenador del Bayern de Munic.




El ‘Llibre d’absències’ es publicarà conjuntament amb el recull ‘Els bells camins’ en un únic volum bilingüe preparat i traduït per Juana Burghardt i Tobias Burghardt. La traducció s’inscriu dins la tasca de l’editorial Edition Delta de fer accessible en alemany la major part de l’obra poètica de Martí i Pol. Anteriorment, l’editorial ja havia publicat en tres volums set dels reculls de l’autor: ‘Suite de Parlavà’, ‘Algú que espera’, ‘Llibre de les solituds’, ‘Estimada Marta’, ‘Haikús en temps de guerra’, ‘L’àmbit de tots els àmbits’, i ‘Després de tot’.

Part de l’estima dels lectors alemanys per Miquel Martí i Pol es deu a la lectura poètica que l’Institut Ramon Llull i el Goethe Institut van organitzar en homenatge al poeta de Roda de Ter a la Literaturhaus de Munic el juny del 2015, i que va tenir Pep Guardiola, llavors entrenador del Bayern de Munic, com a gran protagonista. La mateixa editorial Edition Delta se serveix de les paraules de Guardiola, que pren el ‘Llibre d’absències’ com la seva obra preferida, per promocionar-ne la publicació.

Miquel Martí i Pol (Roda de Ter, 1929 – Vic, 2003) és un dels poetes catalans més populars del segle XX. Autor de més de trenta llibres, la major part de poesia, la seva obra parla de l’home amb un llenguatge directe i sintètic. L’esclerosi múltiple que va patir des dels quaranta anys marca la direcció temàtica dels seus poemes i el lliga definitivament al seu poble natal, Roda de Ter, que sovint retrata i reivindica en la seva obra. Ha estat reconegut amb la Creu de Sant Jordi, la Medalla d’Or al Mèrit en les Belles Arts 1992 per part del Ministeri de Cultura de l’Estat Espanyol, el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes, el Premi Nacional de Literatura, i la Medalla d’Or de la Generalitat de Catalunya.

L’editorial alemanya Edition Delta publica el ‘Llibre d’absències’ en un volum bilingüe complementat pel recull ‘Els bells camins’

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"