Institut Ramon LLull

Eduard Sanahuja posa l’accent català al Festival International de la Poésie de Trois-Rivières

Literatura.  Canadà, 04/10/2016

Des de l’any 1985, el Festival International de la Poésie converteix anualment la ciutat de Trois-Rivières, al Canadà, en la capital mundial de la poesia. La seva 32a edició, que tindrà lloc del 30 de setembre al 9 d’octubre, ha convidat una trentena de poetes dels cinc continents perquè llegeixin la seva obra al costat d’una llarga llista de poetes locals. Eduard Sanahuja (Barcelona, 1953) és un dels poetes internacionals convidats a difondre la poesia per mitjà de debats, lectures i vetllades poètiques, sempre obertes al públic general. 




Eduard Sanahuja (Barcelona, 1953) és titulat en Filologia Hispànica i Filologia Catalana per la Universitat de Barcelona, on actualment exerceix de professor del Departament de Didàctica de la Llengua i la Literatura. En poesia ha publicat El gos del Galiot (1981); Mirador (1983); Doble joc (1988); En defensa pròpia (1994); Compàs d’espera (2006); El llançador d’espases (2013), i l’antologia Sang barata (2015).

La seva trajectòria poètica ha estat reconeguda per guardons com la Viola d’Or i Argent als Jocs Florals de Barcelona del 1985 pel recull Hora baixa; el Premi Vicent Andrés Estellés de poesia de Burjassot per Compàs d’espera (2005); el Premi Maria Mercè Marçal l’any 2013 per El llançador d’espases; i, recentment, els Jocs Florals de Barcelona 2016 per Teories del no.

En l’àmbit de la difusió i promoció de la poesia, l’any 1989 va fundar, juntament amb tres poetes més, l’Aula de Poesia de Barcelona, de la qual en l’actualitat n’és el vicepresident. També ha traduït al català Prosa del Transsiberià (1992), de Blaise Cendrars, i Capsa d’escats (2008), del poeta aragonès Javier Carnicer. 

Eduard Sanahuja va guanyar els Jocs Florals de Barcelona 2016 amb el poemari ‘Teories del no’

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"