Institut Ramon LLull

Joan Margarit, Joaquim Nadal i Pere Villalba porten l’Any Llull al Festival de Literatura d’Óbidos

Literatura.  Óbidos, 30/09/2016

El Festival Internacional de Literatura d’Óbidos, a Portugal, celebrarà entre el 22 de setembre i el 2 d’octubre la seva segona edició, que commemora el 500 aniversari de la publicació d'Utopia de Thomas More. El festival també ha volgut recordar una segona efemèride, el 700 aniversari de la mort de Ramon Llull, i ha convidat Joaquim Nadal, Pere Villalba i Joan Margarit per participar en diferents converses i lectures poètiques al costat d’escriptors portuguesos el dia 30 de setembre.




Folio, el Festival Internacional de Literatura d’Óbidos, centra la seva segona edició en el gènere de la Utopia, commemorant el 500 aniversari de la publicació de l’obra homònima de Thomas More. La ciutat acollirà debats, exposicions, converses entre autors i lectors i altres espectacles que giraran al voltant del tema de la utopia, però també d'altres efemèrides: el centenari del naixement de l’escriptor portuguès Vergílio Ferreira; els 500 anys de la mort de Hieronymus Bosch; els 400 anys de la mort de William Shakespeare i Miguel de Cervantes; i el 700 aniversari de la mort de Ramon Llull.

Pere Villalba, professor emèrit de Filologia Clàssica de la Universitat Autònoma de Barcelona i autor de l’estudi Ramon Llull: Vida i Obres, participarà en una conversa sobre el pensador mallorquí juntament amb José Meirinhos, catedràtic de Filosofia Medieval de la Universidade do Porto, i que serà moderada per Celia López, doctora en Filosofia per la Universitat Autònoma de Barcelona. Seguirà a la conversa una lectura en portuguès i català de versicles del Llibre d’Amic e amat de Ramon Llull. L’acte tindrà lloc a la Livraria Santiago d’Óbidos.

Joan Margarit recitarà a Tenda Mais alguns dels poemes de Misteriosamente feliz, l’antologia bilingüe preparada i traduïda al portuguès per Miguel Filipe Mochila, i publicada per l’editorial portuguesa Lingua Morta l'any 2015. Al marge dels actes del festival, Joan Margarit oferirà un segon recital poètic el dia 1 de novembre a Lisboa, a la la Casa Fernando Pessoa.

Per últim, Joaquim Nadal, ex conseller de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya, i autor d’obres com Testimoni de càrrec. Vint anys al servei de Catalunya 1993-2012 (2014), conversarà amb el professor i polític portuguès António José Seguro sobre el tema ‘Utopia i Democràcia’. La conversa tindrà lloc a la Pousada do Castelo i serà moderada per l’escriptor José Manuel Diogo.

Al festival Folio d’enguany hi assistiran escriptors portuguesos i de diversos països, alguns tan reconeguts internacionalment com Salman Rushdie. La representació catalana al festival també comptarà amb la presència d'Izaskun Arretxe, cap de l'Àrea de Literatura i Pensament de l'Institut Ramon Llull.

Podeu consultar el programa complet al web del festival.

El Festival Internacional de Literatura d’Óbidos ha volgut recordar Ramon Llull en el 700 aniversari de la seva mort

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"