Institut Ramon LLull

Una retrospectiva del productor Paco Poch omple el Cinespaña Toulouse de cinema català

Cinema.  Tolosa, 30/09/2016

El festival Cinespaña Toulouse, que se celebra del 30 de setembre al 9 d’octubre a la ciutat francesa de Tolosa, projectarà en diferents de les seves seccions un total de 39 produccions catalanes i balears. A més d’una nombrosa participació catalana en competició oficial, el festival ha programat una retrospectiva dedicada al productor Paco Poch i un cicle especial sobre la producció cinematogràfica actual a les Illes Balears.




Paco Poch (Igualada, 1951) va iniciar la seva carrera com a fotògraf d’esdeveniments culturals, experiència que el va guiar a convertir-se en el productor de grans directors de cinema com Eloy de la Iglesia, Pedro Almodóvar o Bigas Luna. Més tard va crear Mallerich Film i Paco Poch Cinema, empreses productores de més d’una trentena de pel·lícules, moltes d’elles premiades en festivals internacionals. També és distribuïdor de pel·lícules estrangeres a Espanya, consultor en gestió cultural, professor de la Universitat Pompeu Fabra i director del màster de Producció Cinematogràfica de la Universitat de Vic.

La retrospectiva dedicada a Paco Poch té la voluntat d’ensenyar les característiques diferencials dels documentals que ha produït, escollint una mostra representativa de set produccions:

 

La substància, de Lluís Galter (2016)

Buenaventura Durruti, anarquista, de Jean-Louis Comolli (1999)

Cartas a María, de Maite García Ribot (2015)

Cravan vs Cravan, d’Isaki Lacuesta (2002)

Innisfree, de José Luis Guerin (1990)

La maleta mexicana, de Trisha Ziff (2011)

La leyenda del tiempo, d’Isaki Lacuesta (2006)

 

Per altra banda, el festival també dedicarà un cicle a la producció cinematogràfica actual de les Illes Balears, organitzat amb el suport de l’Institut d’Estudis Baleàrics, i que projectarà les pel·lícules Bittersweet days (2015), de Marga Melià, i Isla bonita (2015), de Fernando Colomo.

Diferents seccions del festival projectaran també altres pel·lícules catalanes, sumant un total de fins a 39 títols. Albert Serra participarà al festival amb la preestrena de La mort de Louis XIV; Carles Torras (Callback), Isaki Lacuesta (La propera pell) i Daniela Fejerman (L’adopció) formaran part de la competició oficial de llargmetratges; Christophe Farnarier (El perdut) i Marc Crehuet (El rei borni) competiran a la secció de nous directors; i Jordi Esteva (Socotra, l’illa dels djins) i Mauro Herce (Dead Slow Ahead) a la de documentals. Altres realitzadors seran presents a seccions com Panorama o la competició de curmetratges, a més de a cicles temàtics específics i sessions especials com la organitzada per la universitat de Toulouse-Capitole, que inclourà les pel·lícules Filosofia a la presó, de Gilbert Arroyo i Marc Parramon, o la del Casal Català, amb L’Ovidi: el making-of de la pel·licula que mai no es va fer, de Vicent Tamarit.

La mateixa obertura del festival estarà marcada per la participació catalana, amb la projecció del documental sobre el compositor Xavier Cugat Sexe, Maraques i Chihuahes, de Diego Mas Trelles.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"