Institut Ramon LLull

José Menor dóna una nova empenta a l’Any Granados amb un concert a Nova York

Música.  Nova York, 18/09/2016

Amb el record encara viu de la seva “apassionada i eloqüent actuació” –en paraules del New York Classical Review- al Carnegie Hall el març del 2016, el pianista José Menor reprèn la seva gira mundial de les ‘Goyescas’, celebrada en ocasió del centenari de la mort del compositor català Enric Granados (1867-1916). Menor interpretarà l’obra mestra de Granados al Freeport Memorial Library de Nova York el proper 18 de setembre, i aprofitarà la seva estada a Nova York per actuar també a la sala Spectru el 24 de setembre, amb un programa que inclou obres d’Hèctor Parra i Sam Hayden.




El concert s’emmarca dins la celebració de l’Any Granados, que ha programat una sèrie d’actes arreu del món aprofitant la coincidència del centenari de la mort del compositor català, l’any 2016, amb el 150è aniversari del seu naixement, l’any 2017. Actes com el concert del 18 de setembre pretenen redescubrir i reavaluar les importants contribucions de Granados al món de la música. L’Institut Ramon Llull és membre de la Comissió de l’Any Granados, constituïda per donar impuls i difusió a l’obra de l’artista a nivell nacional i internacional. En aquest marc, ha col·laborat en fer possible els concerts de José Menor a Nova York.

Nascut a Lleida l’any 1867, Enric Granados va estudiar piano a Barcelona i a París. Va guanyar prestigi com a pianista i popularitat a Espanya principalment per les seves contribucions al gènere de la sarsuela, així com també pels Valses poéticos. Als Estats Units, Granados va ser fervorosament aclamat, arribant a oferir concerts a la Casa Blanca i a la Metropolitan Opera de Nova York, que l’any 1916 va acollir amb gran èxit l’estrena mundial de l’òpera Goyescas.

 

Concerts de José Menor a Nova York

José Menor és un dels pianistes més destacats de la seva generació. S’ha establert com a pianista de gran projecció en el terreny de la música actual, interpretant de forma habitual compositors com Hèctor Parra, Gabriel Erkoreka o Benet Casablancas, i especialitzant-se en l’obra d’Albéniz i de Granados. A banda del concert al Carnegie Hall de Nova York el passat mes de març, les seves actuacions programades per l’Any Granados inclouen recitals de cambra i en solitari a ciutats com Londres, Pequín, Cypress o Barcelona.

 

18 de setembre / Freeport Memorial Library, Nova York

‘Complete 'Goyescas' d’Enric Granados

24 de setembre / Spectrum, Nova York

‘Becomings, Part 1’ de Sam Hayden; ‘20 Fragments for Clare’ i ‘Notes on Crossroads’, de José Menor; ‘Complete Piano Works’ d’Hèctor Parra

Podeu consultar una llista parcial dels actes programats per l’Any Granados a diferents països del món visitant el següent enllaç.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"