Institut Ramon LLull

Mont-real commemora l’Any Llull amb una exposició sobre l’univers simbòlic del pensador mallorquí

Cultura.  Mont-real, 19/09/2016

La Universitat de Mont-real ofereix un programa especial per celebrar l'Any Llull en el 700 aniversari de la mort de Ramon Llull, l'autor més universal de la cultura catalana. Entre el 19 de setembre i el 31 d’octubre, la Bibliothèque de lettres et des sciences humaines de la universitat acollirà l’exposició ‘Llull’, que indaga en les possibles interpretacions de l’univers simbòlic del pensador mallorquí. A més, s’ha programat la projecció del documental ‘Phantasticus. El cant de Ramon’ i la conferència ‘De Ramon Llull à nous jours, 750 ans de littérature catalane aux Îles Baléares’, que anirà a càrrec de l’escriptor Sebastià Alzamora en el marc del Festival International de Littérature de Mont-real.




 

Any Llull a Mont-real

 

Exposició ‘Llull’, comissariada per Bernat Ferragut

Del 19 de setembre al 31 d’octubre / Bibliothèque des lettres et sciences humaines - Université de Montréal

Inspirada en la vida i obra de Ramon Llull, l’exposició ‘Llull’ es submergeix en el significat potencial de la simbologia universal del pensador mallorquí. El resultat és una profunda i apassionant experiència del seu món a través de les eines del disseny gràfic modern. La primera part s’estén a través de nou il·lustracions i extreu els conceptes importants de l’univers lul·lià i la seva creació. La segona part dóna carta blanca a una interpretació més contemporània del seu art a través del llenguatge i els codis informàtics.

 

Conferència ‘De Ramon Llull à nous jours’ per Sebastià Alzamora

El 26 de setembre a la Université de Montréal

L’escriptor Sebastià Alzamora (Llucmajor, 1976) és un dels prop de 200 autors i artistes d’arreu del món convidats pel Festival International de la Littérature (FIL) de Mont-real per celebrar la seva 22ena edició, que tindrà lloc del 23 de setembre al 2 d’octubre. Entre d’altres actes, Alzamora pronunciarà la conferència ‘De Ramon Llull als nostres dies: 750 anys de literatura catalana a les Illes Balears’, que serà moderada per la traductora Elisabet Ràfols i que s’emmarca dins el curs ‘Panorama de la littérature catalane’ de la mateixa Universitat de Mont-real.

 

Projecció del documental ‘Phantasticus. El cant de Ramon’

El 18 d’octubre a la Maison de la culture de Côte-des-Neiges, Montreal

El documental ‘Phantasticus. El cant de Ramon’ (Cesc Mulet, 2007) descriu la vida, l’obra i la influència de Ramon Llull a partir de les intervencions d’alguns dels seus estudiosos més destacats, així com també de personatges del món de cultura com Antoni Tàpies, Josep Palau i Fabre o Raimon Panikkar.

 

Seminari sobre Ramon Llull

El 31 d’octubre a la Université de Montréal

Seminari sobre la vida i l’obra de Ramon Llull, amb la participació dels investigadors Agustí Nicolau Coll i Laurent Lamy.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"