Institut Ramon LLull

La Singularitat, d’Albert Serra, al Festival Internacional de Cinema de Toronto

Cinema.  Toronto, 08/09/2016

La 41ena edició del Festival Internacional de Cinema de Toronto (TIFF), que enguany se celebrarà del 8 al 18 de setembre, inclou a la seva programació dues pel·lícules d’Albert Serra: La Singularitat, projecte que va representar Catalunya a la 56ena edició de la Biennal d’Art de Venècia, i La mort de Lluís XIV, l’últim treball del cineasta banyolí. El festival també comptarà amb l’estrena mundial de Un monstre em ve a veure, de J. A. Bayona, i projectarà dos títols de Pere Portabella.




Albert Serra va ser l’artista proposat per la comissària Chus Martinez per representar el pavelló català a la Biennal d’Art de Venècia del 2015 amb 'La Singularitat', activitat organitzada i presentada per l’Institut Ramon Llull. Amb la instal·lació del projecte a Toronto, 'La Singularitat' es podrà veure per primera vegada en un festival internacional de cinema.

‘La mort de Lluís XIV’, l’últim treball del cineasta banyolí, va ser rodat en un castell entre Llemotges i Bordeus, on una de les habitacions es va convertir en una reproducció fidedigna dels últims dies d’estada al Palau de Versalles del Rei Sol, interpretat pel mític actor francès Jean-Pierre Léaud.

El festival també comptarà amb l’estrena mundial de l’últim film de J.A. Bayona, 'Un monstre em ve a veure', que es podrà veure a la secció Gala Presentations, i projectarà les pel·lícules de Pere Portabella Indo 'Informe general II. El nuevo rapto de Europa' i 'Informe general sobre algunas cuestiones de interés para una proyección pública' que es podran veure a les seccions Wavelenghts i TIFFCinematheque, respectivament.

Projecte impulsat per l’Institut Ramon Llull, La Singularitat va representar Catalunya a la 56a edició de la Biennal d’Art de Venècia

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"