Institut Ramon LLull

El compositor Benet Casablancas estrena ‘Sis Glosses’ al Japó

Música.  Tòquio, 25/08/2016

El 25 d’agost el Suntory Hall de Tòquio acollirà l’estrena al Japó de l’obra ‘Sis Glosses sobre textos de Cees Nooteboom’, de Benet Casablancas. L’obra, programada dins el reconegut Summer Festival 2016, serà interpretada per la Tokyo Sinfonietta sota la direcció de Yasuaki Itakura.




‘Sis Glosses sobre textos de Cees Nooteboom’ és una composició per a 'ensemble' de flauta o 'piccolo', clarinet, piano, violí, violoncel, recitador i percussió. Està basada en textos del poeta i novel·lista holandès Cees Nooteboom: cadascun dels sis petits moviments que integren la peça de Benet Casablancas està encapçalat per un títol que remet a la novel·la de Nooteboom Desviació a Santiago, textos pensats per ser recitats abans de donar pas a les corresponents gloses musicals.

L’obra va néixer per encàrrec del conjunt holandès Ensemble 88 de Maastrich, que la va presentar per Holanda en una gira que va comptar amb la participació del mateix Cees Nootemoom. Des de la seva estrena, l’any 2012, l’obra ha recorregut un llarg camí i ha estat estrenada als Estats Units i Argentina, i properament ho farà a Alemanya.

Àmpliament reconegut com un dels compositors més destacats de la seva generació, Benet Casablancas (Sabadell, 1956) va estudiar a Barcelona i Viena, es va llicenciar en Filosofia a la Universitat Autònoma de Barcelona, i es va doctorar en musicologia a la mateixa universitat. A Viena va ser deixeble de Friedrich Cerha i Karl-Heinz Füssl. Les seves obres són interpretades regularment a Europa, Canadà, Estats Units, Japó i Amèrica Llatina. El 2002 va assumir la direcció del Conservatori Superior de Música del Liceu.

Podeu consultar el programa complet del Summer Festival 2016 aquí.

Benet Casablancas és l’únic compositor de l'Estat espanyol convidat al Suntory Summer Festival de Tòquio

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"