Institut Ramon LLull

La revista gal·lesa The Seventh Quarry publica ‘Six Catalan Poets’, dedicat a la poesia catalana contemporània

Literatura.  Swansea, 28/07/2016

Publicat per la revista gal·lesa de poesia The Seventh Quarry per iniciativa del seu fundador i director, el poeta i dramaturg Peter Thabit Jones, el volum ‘Six Catalan Poets’ recull una selecció de poemes de sis autors en llengua catalana: Antònia Canyelles, August Bover, Teresa d’Arenys, Gaspar Jaén i Urban, Jordi Larios i Àngels Gregori. Amb la voluntat d’apropar la poesia catalana contemporània als lectors anglosaxons, l’edició inclou els poemes originals en llengua catalana i la seva traducció a l’anglès de la mà de sis traductors destacats.




‘Six Catalan Poets’ forma part d’una sèrie de publicacions de caràcter extraordinari de la revista gal·lesa The Seventh Quarry, que té per objectiu oferir als seus lectors un tast de la millor poesia contemporània escrita en altres llengües. La sèrie també comptarà amb altres volums dedicats a poetes de l’Índia, de Corea i d’Israel.

Sota la direcció de la poetessa i traductora nord-americana Kristine Doll, el volum ‘Six Catalan Poets’ mostra una tria de poemes de sis poetes de diferents generacions i procedències: tres de Catalunya -August Bover, Teresa d’Arenys i Jordi Larios-, dos del País Valencià – Gaspar Jaén i Àngels Gregori- i una de les Illes Balears -Antònia Canyelles. A més de ser ella mateixa la traductora d’alguns dels poemes que ha escollit, Kristine Doll ha col·laborat amb diversos traductors de prestigi, majoritàriament acadèmics britànics especialistes en estudis catalans, com Helena Buffery, Anna Crowe, Dominic Keown, Roger Maimí i Alan Yates.

Per altra banda, també la revista Korean Expatriate Literature publicarà els poemes de cinc dels mateixos poetes recollits a ‘Six Catalan Poets’ dins el volum ‘Bridging the Waters: An International Bilingual Poetry Anthology (Korean, American, Other)’, gràcies a una traducció al coreà feta a partir de la versió anglesa.

Podeu llegir alguns fragments del volum ‘Six Catalan Poets’ aquí.

‘Six Catalan Poets’ reuneix una selecció de poemes d’Antònia Canyelles, August Bover, Teresa d’Arenys, Gaspar Jaén i Urban, Jordi Larios, i Àngels Gregori

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"