Institut Ramon LLull

Nou escriptors catalans llegeixen la seva obra al festival Authors’ Reading Month de Brno

Literatura.  Brno, 25/07/2016

El festival literari Authors’ Reading Month (MAC, per les seves sigles en txec), que se celebra de l’1 de juliol al 4 d’agost simultàniament a les ciutats de Brno i Ostrava (República Txeca), Breslau (Polònia), Košice (Eslovàquia) i Lviv (Ucraïna), comptarà amb la participació de fins a nou escriptors catalans. La delegació catalana, que inclou autors com Carme Riera, Lluís-Anton Baulenas i Sebastià Alzamora, recorrerà les cinc ciutats on s’organitza el festival per presentar-hi la seva obra i participar en una sèrie de debats literaris al costat d’escriptors locals.




Sebastià Alzamora, Lluís-Anton Baulenas, Carlos Be, Maria Mercè Cuartiella, Xavier Farré, Eduardo Moga, Carme Riera, Joan Manuel Soldevilla i Ignacio Vidal-Folch formen part del total de 62 escriptors que el festival presentarà entre l’1 de juliol i el 4 d’agost a través de lectures i debats literaris. La representació catalana s’emmarca dins la participació d’Espanya com a convidada d’honor al festival per tal de commemorar el IV centenari de la mort de Miguel de Cervantes.

L’Authors’ Reading Month va néixer l’any 2000 a Brno i des de llavors ha mantingut dues línies de programació: la primera representa la literatura dels països que organitzen el festival, i la segona representa la literatura del país convidat, que varia en cada edició. Així, en cada jornada del festival, cada una de les ciutats presenta dos autors diferents: un del país convidat i un altre de la República Txeca, Eslovàquia, Polònia o Ucraïna.

Tots els escriptors acaben passant per les cinc ciutats del festival, de tal manera que l’Authors’ Reading Month acaba sent en realitat un mateix esdeveniment exportat a cinc llocs diferents. Aquesta celebració en paral·lel d’uns actes itinerants és una gran eina per multiplicar la difusió a l’Europa central i oriental dels escriptors que convida el festival.

A més, en ocasió del festival s’editarà el llibre ‘Biblioteca del Mes de Lectures d’Autor’, que recollirà una selecció de textos dels autors convidats, traduïts al txec en una edició exclusiva.

Una àmplia representació catalana participarà en lectures i debats literaris a cinc ciutats d’Europa central i oriental

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"