Institut Ramon LLull

El documental ‘On acaben els camins’ es projecta i debat a les Nacions Unides

Cinema.  Nova York, 11/07/2016

El documental ‘On acaben els camins’ narra la història d’Oriol Mitjà, un jove metge català que va marxar a viure a Papua Nova Guinea i des d'allà ha acabat fent un dels descobriments mèdics més importants de les últimes dècades: el tractament que podria eradicar el pian, malaltia tropical que afecta milions de persones. El proper 11 de juliol es projectarà a la Conference Room 1 de les Nacions Unides, a Nova York, i servirà per obrir un debat sobre la lluita contra les malalties tropicals, un dels Objectius de Desenvolupament Sostenible traçats per la ONU.




El pian es transmet per contacte directe, pell amb pell, i afecta sobre tot els nens, causa úlceres i pot provocar deformacions als ossos. És endèmic a moltes regions de l’Àfrica, del sud-est asiàtic, de Sud-america i a algunes zones del Pacífic, i afecta més de 40 milions de persones a tot el món.

Després de tres anys d’intenses investigacions, el doctor Mitjà i el seu equip han demostrat que la malaltia es pot curar amb una sola pastilla d’un antibiòtic comú a Occident. La Organització Mundial de la Salut, en assabentar-se dels descobriments, ha posat en marxa una estratègia que estableix com a objectiu l’eradicació del pian l’any 2020. De tenir èxit, el pian passarà a ser la primera malaltia eradicada mitjançant l’ús d’antibiòtics, i la segona, després de la verola, eradicada arreu del món.

Dirigit per Noemí Cuní i realitzat per David Fontseca, 'On acaben els camins' explica la lluita del metge Oriol Mitjà per eradicar el pian

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"