Institut Ramon LLull

'Pelat’, la primera creació de Joan Català, arriba al Canadà

Escèniques.  Mont-real, 09/07/2016

Havent recorregut els festivals de mig Europa, Joan Català viatja ara al Canadà per actuar dins el Montréal Cirque Festival amb Pelat, la seva primera creació artística. Català n’oferirà fins a quatre representacions, totes elles gratuïtes: els dies 9 i 10 serà al Parc Olympique de Mont-real, i els dies 16 i 17 a l’espai Tohu.




Pelat és una proposta que esborra les fronteres entre la dansa, el circ el teatre i la performance, i també entre artista i espectadors. Un diàleg corporal amb un llarg tronc simbolitza la relació entre l’home i la natura, essent al mateix temps una revisió natural de l’època de les tècniques artesanals, una mirada nostàlgica a les feines fetes a mà i sense l’imperi de la tecnologia.

Joan Català (Barcelona, 1978) s’ha format paral·lelament en dansa contemporània i en els llenguatges propers al moviment com el teatre de gest o de pallasso, de la mà de reconeguts pedagogs internacionals com Mal Pelo, Michel Dellaire, Iñaki Azpillaga, Àngels Margarit, Thomas Hauert o David Zambrano. Amb l’espectacle Pelat, estrenat a FiraTàrrega 2013, ha començat a desenvolupar la seva visió particular de les arts escèniques pensades per al carrer i els paisatges urbans.

El Montréal Cirque Festival ha programat una trentena d’espectacles entre el 7 i el 17 de juliol, la majoria d’ells gratuïts, a diferents espais de Mont-real, un dels principals centres culturals del Canadà.

Pelat' va ser distingit amb el 1r Premi del jurat al millor espectacle de carrer del festival Miramiro 2014 de Gant (Bèlgica)

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"