Institut Ramon LLull

La Universitat Queen Mary de Londres acull un congrés internacional sobre el teatre còmic català

Cultura.  Londres, 28/06/2016

El Centre for Catalan Studies de la Universitat Queen Mary de Londres acollirà els dies 28 i 29 de juny el congrés ‘Acting Funny on the Catalan Stage: El teatre còmic en català (1900-2016)’. Prenent la comèdia com la base del teatre català modern, el congrés analitza la història i els trets distintius de l’humor català i d’algunes de les seves cares més visibles durant el segle XX. Reunirà una desena d’especialistes i professionals del món del teatre.




El congrés ‘Acting Funny on the Catalan Stage’ consta d’una dotzena de conferències que aniran intercalades amb debats i discussions entre els experts convidats, entre els quals hi ha una forta participació catalana. Les intervencions aniran a càrrec d’experts com Enric Gallén (Universitat Pompeu Fabra), David George (Swansea University) . Rhiannon McGlade (University of London), Irene Muñoz (Universitat de Girona) o Héctor Mellinas (Universitat de Barcelona), entre d’altres.

El programa planteja preguntes com ara si és possible parlar d’una tradició humorística catalana, si el català és un humor crític o d’evasió, o si la comèdia catalana pot ser traduïda. Els diferents experts examinaran les particularitats humorístiques de noms tan diversos com Els Joglars, Pot de Plom, Joan Brossa, Josep Escobar o Toni Albà.

'Acting Funny on the Catalan Stage: El teatre còmic en català (1900-2016)' està organitzat per el Centre for Catalan Studies de la Universitat Queen Mary de Londres amb el suport de Grupo Freixenet i de l’Institut Ramon Llull. L’assistència és gratuïta però les places són limitades.

Per més informació i reserves visiteu el següent enllaç.

Adjuntem el programa del congrés.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"