Institut Ramon LLull

La musicòloga Miriam Perandones presenta la correspondència d’Enric Granados a Nova York

Música.  Nova York, 02/06/2016

Firmat per la musicòloga Miriam Perandones, Correspondencia epistolar (1892-1916) de Enrique Granados (Editorial Boileau, 2016) és el primer epistolari que s’edita del pianista i compositor català, de qui enguany es commemora el centenari de la seva mort. Es tracta d’una recopilació crítica de 506 cartes de Granados dirigides a familiars propers i a personalitats de primer nivell del món de la música i la cultura. Serà presentat el 2 de juny a l’Instituto Cervantes de Nova York.




L’epistolari revela noves dades sobre la vida personal i professional del compositor, i ofereix informació sobre l’etapa història i l’entorn cultural en el qual va viure. Els 83 remitents o destinataris que no pertanyen al seu cercle familiar són tan diversos com Felipe Pedrell, Isaac Albéniz, Edvard Grieg, Amadeu Vives i Ricard Viñes, i també inclou persones directament relacionades amb la vida musical de Nova York, com el pianista Harold Bauer, el violoncel·lista Pau Casals, el director de la Metropolitan Opera Giulio Giulio Gatti-Casazza, o el pianista Ernest Schelling.

Enric Granados tenia una relació especial amb la ciutat de Nova York. La Metropolitan Opera House va estrenar l’òpera Goyescas l’any 1915, essent la primera i única vegada que la sala acollia una òpera cantada en espanyol.

Miriam Perandones és professora de piano i doctora en Musicologia per la Universitat d’Oviedo. La seva recerca s’especialitza en l’anàlisi musical de les composicions d’Enric Granados. Actualment està investigant el teatre musical espanyol durant la Restauració borbònica.

Podeu consultar una llista parcial dels actes programats durant els anys 2016 i 2017 a diferents països del món visitant el següent enllaç.

Nova York viu durant la primavera del 2016 el gruix d’actes programats per l’Any Granados

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"