Institut Ramon LLull

L’African Film Festival de Nova York estrena el documental ‘Tchindas’

Cinema.  Nova York, 15/05/2016

El documental Tchindas, realitzat per Marc Serena i Pablo García Pérez de Lara, es projectarà el proper 15 de maig a Nova York, dins la 26ena edició de l’African Film Festival de la ciutat. Narra la història de Tchinda Andrade, que es va convertir en una de les dones més estimades de l’illa de Sao Vicente, al Cap Verd, des que l’any 1998 va fer pública la seva transsexualitat en un setmanari local. Ara "tchinda" és un nom comú a l’arxipèlag per referir-se a les persones homosexuals i transsexuals.




El documental Tchindas, dels catalans Pablo García Pérez de Lara i Marc Serenas, es va estrenar el passat juliol del 2015 al festival Outfest de Los Àngeles, on va rebre una menció especial del jurat per tractar-se d'un "retrat íntim magistral de la valenta comunitat trans de Cap Verd". Des de llavors ha tingut també una excel·lent acollida per la crítica nord-americana. Per a The Hollywood Reporter és un retrat "viu i tendre" "meravellosament filmat", i Frontiers Media qualifica el documental de "fascinant".

La projecció comptarà amb la presència del seu codirector, Marc Serena, i de la seva protagonista, Tchinda Andrade, la dona trans més estimada del Cap Verd.

L’estrena serà el pròxim 15 de maig al Maysles Cinema de Harlem, dins la programació del New York African Film Festival

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"