Institut Ramon LLull

Les Jornades de Llengües i Cultures Iberoromàniques de la Universitat de Zadar arriben a la desena edició

Cultura.  Zadar, 02/05/2016

Amb la col·laboració de l’Institut Ramon Llull, la Xunta de Galicia i l’Instituto Camões, la Universitat de Zadar organitza anualment les Jornades de Llengües i Cultures Iberoromàniques, que volen donar a conèixer entre la comunitat universitària la diversitat lingüística i cultural de la península Ibèrica. La desena edició de les jornades ha programat, entre el 2 i el 6 de maig, un conjunt de tallers i conferències centrades aquest any en les variacions dialectals de les llengües iberoromàniques, i que es complementaran, a la mateixa Universitat de Zadar, amb una part més lúdica de recitals poètics i musicals.




La Universitat de Zadar rebrà la visita d’escriptors i professors universitaris fonamentalment portuguesos, espanyols, gallecs i catalans, que tractaran d’apropar la diversitat lingüística i cultural d’aquest territori a la comunitat universitària de Zadar.

Per part catalana, el professor Artur Garcia Fuster (Universitat de Zadar) encetarà un col·loqui sobre narrativa catalana contemporània posterior a la seva conferència Aspectes humorístics de la narrativa breu de Jesús Moncada. Posteriorment, el poeta Jaume Coll Mariné impartirà la conferència Noves veus i corrents de la poesia catalana contemporània, i la poetessa Maria Sevilla protagonitzarà el recital Dents de polpa.

Al Departament d’Estudis Iberoromànics de la Universitat de Zadar s’hi imparteixen estudis catalans amb el suport de l’Institut Ramon Llull des del curs acadèmic 2006-2007, com a itinerari opcional per als estudiants de Llengua i Literatura Hispàniques. Els estudiants que opten pels estudis catalans aprenen la llengua i la cultura catalanes durant tres cursos acadèmics, amb possibilitat de seguir formant-se gràcies al Màster d’Estudis Romànics, que inclou assignatures de literatura catalana (medieval i contemporània) i perfeccionament de la llengua.

Podeu consultar el programa sencer de les Jornades de Llengües i Cultures Iberoromàniquesa de la Universitat de Zadar al document adjunt.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"