Institut Ramon LLull

Francesc Serés presenta 'La pell de la frontera' a Grenoble

Literatura.  Grenoble, 02/05/2016

L’escriptor Francesc Serés serà el proper 2 de maig a la ciutat francesa de Grenoble per un doble acte literari emmarcat dins la celebració de la diada de Sant Jordi. Al matí, Serés impartirà la conferència El català al mig de la frontera a la Universitat de Grenoble-Alpes, un tema que ha tractat al seu llibre La pell de la frontera. A la tarda, serà a la llibreria Decitre per presentar el seu darrer llibre traduït al francès, Contes russos, en companyia del traductor Edmond Raillard.




Amb la conferència El català al mig de la frontera, Francesc Serés analitza la situació actual del català a la frontera catalano-aragonesa, un tema recollit al seu llibre La pell de la frontera i que, en haver nascut al Saidí, a la comarca aragonesa del Baix Cinca, Serés coneix de primera mà.

El mateix dia, a la tarda, Serés serà a la Libraire Decitre de Grenoble en companyia del traductor Edmond Raillard. Conjuntament, presentaran la darrera obra de Serés traduïda al francès, Contes russos, i també faran un repàs d’altres escriptors catalans recentment traduïts al francès, com Marta Rojals o Pep Coll.

Francesc Serés (Saudí, 1972) es va llicenciar en Belles Arts per la Universitat de Barcelona l'any 1996 i en Antropologia l'any 1998, i compagina l'escriptura amb la docència i la investigació. El 2015 és guardonat amb el Premi de la Crítica Serra d'Or de narració per La pell de la frontera (2014), un conjunt de cròniques i entrevistes, que en alguns moments deriven cap a l'assaig o la ficció, amb les quals l'autor analitza la complexa realitat de Ponent a través de la immigració. 

Francesc Serés aprofitarà l’estada a Grenoble per presentar-hi les últimes novetats editorials catalanes disponibles en francès

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"