Institut Ramon LLull

Melcion Mateu i Mary Ann Newman celebren el National Poetry Month a Nova York

Literatura.  Nova York, 27/04/2016

Per celebrar el National Poetry Month, la revista de poesia Words Without Borders organitza el proper 27 d’abril la vetllada (In)verse: Poets Translate Each Other, que ajuntarà tres poetes de llengües diferents perquè llegeixin i expliquin la seva obra. Flávia Rocha i Idra Novey llegiran en portuguès i anglès, i Melcion Mateu ho farà en català. Acte seguit, la traductora Mary Ann Newman encetarà un debat sobre el procés creatiu i les responsabilitats de la traducció literària.




Melcion Mateu és l'autor de quatre llibres de poesia, entre ells Vida evident, guanyadora del Premi Octavio Paz 1998, i Illes Lligades, que va ser guardonat amb els Jocs Florals de Barcelona l’any 2014. Diversos dels poemes d’Illes Illigades formen part, juntament amb els del poeta Rowan Ricardo Phillips, en el proper àlbum del baixista Alexis Cuadrado, Poètica. Mateu també ha traduït al català obres de John Ashbery, Siri Hustvedt, i Michael Ondaatje, entre d'altres. Té un màster en Literatura Comparada a la Universitat de Cornell i un doctorat en Espanyol i Portuguès de la Universitat de Nova York. Actualment és professor a la Universidade Federal do Paraná, a Brasil.

Mary Ann Newman és especialista en la traducció a l’anglès d’obres en català i castellà. Ha traduït diversos reculls de contes i una novel·la de Quim Monzó, assaigs de Xavier Rubert de Ventós, i poesia de Josep Carner. La seva traducció més recent és Vida privada, el clàssic de Josep Maria de Sagarra, que ha gaudit d'una molt bona acollida als Estats Units. L’any 1998 la seva tasca va ser reconeguda amb la Creu de Sant Jordi.

L’acte tindrà lloc el 27 d’abril a la llibreria de poesia Poets House de Nova York

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"